Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou
Pridané: 30.10.2020
Kuracie prsia pečené v rúre, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu. Chutí to výborne za tepla aj za studena. Tak už si len pripraviť suroviny a môžeme sa pustiť do prípravy. Pokiaľ máte radšej sušené paradajky, dajte ich tam namiesto čerstvých. S čerstvými to je viac šťavnaté. Tento obed je vhodný aj na nedeľu. Aspoň podľa mňa by nedeľné jedlo malo byť také originálnejšie. Pretože je to výborné aj studené, môžete pripraviť aj z dvojitej dávky, aby vám zostalo aj na večeru alebo dokonca aj na ďalší deň.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Pekingské placky so zemiakovou kašou
Pridané: 6.10.2020
Na prvý pohľad sa zdá, že sú to klasické rezne, ale je to úplne inak. Mäso je nakrájané na drobné kúsky, ktoré sú zmiešané s inými surovinami, ktoré vytvárajú akoby cestíčko a smaží sa to navrstvené na oleji. Vytvorí sa tak placka, ktorá pripomína rezeň a tieto pekingské placky sú naozaj veľmi chutné. Autor: Marta M.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Pridané: 2.1.2021
Len tak zľahka po Vianociach. Jemné kuracie mäsko marinované v marináde a opečené na troške olivového oleja s chutnou ľahkou zeleninou. Ja pridávam do šalátov aj pár kvapiek citrónovej šťavy, aby bol svieži a ak nenájdem doma citrón, šupnem tam pomaranč. Skúste a uvidíte, že táto kombinácia zeleniny, ovocia a kuracieho mäska vám zachutí. Samozrejme chrumkavá bagetka a pár kvapiek balsamica nesmie tiež chýbať. Autor: Rebeka (Naďa I.)
ZOBRAZIŤ RECEPT