NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie prsia na paprike
Kuracie prsia na paprike
Recept Kuracie prsia na paprike
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   15.3.2023

Kuracie prsia na paprike

Inšpirácia na zajtrajší obed.

Suroviny
2 ks
kuracie prsia s kožou
1 ks
cibuľa
1 lyžica
sadlo
1 lyžica
maslo
2 lyžice
sladká mletá paprika
1 kelímok
31% smotana na šľahanie
voda alebo kurací vývar
mlieko podľa potreby
soľ

Noky:

200 g
hladká múka
200 g
polohubá múka
3 ks
vajce
2 lyžičky
soľ
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
strúhaný muškátový oriešok
cca 250 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti speníme cibuľu. Mäso osolíme a vložíme kožou dole k cibuli. Necháme opiecť zo všetkých strán. Pridáme papriku a podlejeme dostatočným množstvom vody či vývaru. Dusíme domäkka.

  2. Mäso vyberieme, po čiastočnom vychladnutí odstránime kožu a vykostíme. Necháme vychladnúť úplne, mäso sa potom lepšie krája.

  3. Do výpeku vlejeme zátrepku, ktorú si pripravíme tak, že v mlieku (cca 200ml) rozmiešame múku. Na miernom plameni prevaríme, podľa potreby dochutíme soľou a zriedime mliekom. Nezabudneme pridať šľahačku. Hotovú omáčku pomixujeme tyčovým mixérom a ešte prepasírujeme. Dáme prehriať a na záver pridáme maslo. Pokrájané mäso vložíme do omáčky, aby sa prehrialo.

  4. Halušky: Všetky ingrediencie vymiešame do hladkej polotuhej hmoty. Mlieko pridávame postupne. Cesto nesmie byť príliš tuhé, aby nám šlo ľahko cez haluškovač. Ale ani nie riedke ako na palacinky :-)))

  5. Necháme min. 30 minút odpočívať. Vo vhodnej nádobe uvedieme do varu dostatočné množstvo vody, do ktorej dáme 2 lyžičky soli. Cez haluškovač cesto prepasírujeme do vody a varíme 5 minút. Potom scedíme a podávame spoločne s omáčkou a mäsom.

    Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár