Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou

Recept Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou

Pridal: NajLucka, 28.4.2021

Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dávno som nemala kuracia pečienku. Doma ju mamka zvyčajne pripravovala len tak osmaženú na oleji. Len tak zľahka osmažila na cibuľke, na záver osolila a okorenila a podávali sme to s ryžou. To bola dobrota. Dnes už existuje mnoho receptov, ako môžete pripraviť pečeň - v omáčke, s kečupom a horčicou alebo aj na víne. Ja mám rada aj tak rýchlo osmaženú na panvici s cibuľkou alebo aj pečeň v smotanovej omáčke s chrumkavou opečenou cibuľkou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 28.4.2021

Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 gkuracia pečeň
1 kscibuľa
400 gtavený syr
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
1/2 šálkyvriaca voda
1/2 šálkysmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
  2. Kuraciu pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Restujeme krátko cca 5 minút, záleží na veľkosti nakrájaných kúskov. Čím menšie, tým rýchlejšie sa pečeň osmaží.
  3. Keď je pečeň orestovaná, pridáme tavený syr, vodu, smotanu a premiešame. Zredukujeme a na záver osolíme a okoreníme.
  4. V druhej panvici môžete na rozpálenom oleji osmažiť na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú sme vopred obalili v hladkej múke.
  5. Podávame s klasickou zemiakovou kašou, posypané s nadrobno nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť :)

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť