Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou

Pridal: NajLucka, 28.4.2021
Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už dávno som nemala kuracia pečienku. Doma ju mamka zvyčajne pripravovala len tak osmaženú na oleji. Len tak zľahka osmažila na cibuľke, na záver osolila a okorenila a podávali sme to s ryžou. To bola dobrota. Dnes už existuje mnoho receptov, ako môžete pripraviť pečeň - v omáčke, s kečupom a horčicou alebo aj na víne. Ja mám rada aj tak rýchlo osmaženú na panvici s cibuľkou alebo aj pečeň v smotanovej omáčke s chrumkavou opečenou cibuľkou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.4.2021
Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 gkuracia pečeň
1 kscibuľa
400 gtavený syr
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
1/2 šálkyvriaca voda
1/2 šálkysmotana na šľahanie
- Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
- Kuraciu pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Restujeme krátko cca 5 minút, záleží na veľkosti nakrájaných kúskov. Čím menšie, tým rýchlejšie sa pečeň osmaží.
- Keď je pečeň orestovaná, pridáme tavený syr, vodu, smotanu a premiešame. Zredukujeme a na záver osolíme a okoreníme.
- V druhej panvici môžete na rozpálenom oleji osmažiť na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú sme vopred obalili v hladkej múke.
- Podávame s klasickou zemiakovou kašou, posypané s nadrobno nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť :)
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym z chrupiącą cebulką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenleber in Sahnesoße mit knusprig gebratenen Zwiebeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával.
KOMENTÁRE K RECEPTU