NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiakové placky Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Recept Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   25.6.2021

Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw

A jedna mňamka z panvice. Môj muž vyhlásil, že by zasadol k plnej mise a neprestal, kým by to všetko nezjedol. A činil sa. Autor: Danka

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Zemiaková placka:

zemiak (môžete pridať aj nastrúhanú cuketu)
polohrubá múka
soľ
mleté čierne korenie
cesnak
majoránka

Ďalej:

kuracie stehno
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka

Šalát:

1 ks
biela kapusta
1 ks
mrkva
1/2 ks
zeler
1 ks
cibuľa
cukor
ocot
majonéza
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Receptík je len orientačný, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý vymieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšie, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som včera pridala svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúham najemno aj so šupkou).
  2. Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej, alebo masť, ja preferujem dobrú masť, zemiakové placky potom náramne voňajú.
  3. Ako prílohu som podávala šalát Coleslaw.
  4. Šalát: biela kapusta (najemno nastrúhať), 1 mrkva (nahrubo nastrúhať), 1/2 zeleru (nahrubo nastrúhať), 1 cibuľa (najemno), cukor, ocot, majonéza, soľ, mleté čierne korenie. Premiešať a nechať najlepšie do druhého dňa uležať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár