Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw

Recept Kuracie mäso v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

A jedna mňamka z panvice. Môj muž vyhlásil, že by zasadol k plnej mise a neprestal, kým by to všetko nezjedol. A činil sa. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Zemiaková placka:

zemiak (môžete pridať aj nastrúhanú cuketu)
polohrubá múka
soľ
mleté čierne korenie
cesnak
majoránka

Ďalej:

kuracie stehno
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka

Šalát:

1 ksbiela kapusta
1 ksmrkva
1/2 kszeler
1 kscibuľa
cukor
ocot
majonéza
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Receptík je len orientačný, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý vymieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšie, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som včera pridala svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúham najemno aj so šupkou).
  2. Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej, alebo masť, ja preferujem dobrú masť, zemiakové placky potom náramne voňajú.
  3. Ako prílohu som podávala šalát Coleslaw.
  4. Šalát: biela kapusta (najemno nastrúhať), 1 mrkva (nahrubo nastrúhať), 1/2 zeleru (nahrubo nastrúhať), 1 cibuľa (najemno), cukor, ocot, majonéza, soľ, mleté čierne korenie. Premiešať a nechať najlepšie do druhého dňa uležať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť