NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie mäso na šampiňónoch s hranolkami
Kuracie mäso na šampiňónoch s hranolkami
Recept Kuracie mäso na šampiňónoch s hranolkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   9.2.2023

Kuracie mäso na šampiňónoch s hranolkami

Posledný deň prázdnin je u nás síce pri pohľade z okna málinko "uplakaný", ale nám to nevadí. Kuba vetrá Lego a rozkázal si hranolky. A keďže nemám fritézu, vetrám teraz kuchyňu, aby to tu nezaváňalo ako vo fastfoode... :-)

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
Mäso:
6 ks
kuracích stehenných rezňov
1 ks
stredne veľká cibuľa (nadrobno)
6 ks
čerstvých šampiňónov (na plátky)
4 strúčiky
cesnaku (na plátky)
2 lyžičky
sušeného cesnaku
1 lyžička
grilovacieho korenia
podľa potreby
olej
250 ml
kuracieho vývaru
100 ml
bieleho vína
štipka
kari korenia
50 ml
smotany na šľahanie
soľ, mleté čierne korenie
hotová svetlá zápražka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky, premiešame so sušeným cesnakom a grilovacím korením a uložíme na hodinku do chladničky.
  2. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a okorenené mäso, zarestujeme, vsypeme šampiňóny, pridáme štipku karí, prilejeme vývar a biele víno a necháme pod pokrievkou ľahko prebublávať asi 20 minút.
  3. Potom dochutíme soľou a korením, zahustíme hotovou zápražkou a zjemníme smotanou. Už iba krátko prehrejeme a môžeme servírovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár