NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke
Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke
Recept Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   2.6.2021

Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke

Prvýkrát som skúšala zemiaky zapiecť v šľahačke. Poviem vám, je to nebíčko v papuľke. Najskôr som si myslela, že budú také, ako sa hovorí, nemastné neslané, ale nakoniec z toho vyšlo jedno fantastické jedlo, ktoré určite budem variť znova. Zapekáme to spolu v jednom pekáčiku, zaliate smotanou. Smotana to celé zjemní a po zapečení vytvorí aj krásne chrumkavý povrch. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 ks
kurací steak (kuracie horné stehná vykostené)
2 lyžice
olej
1 lyžica
citrónová šťava
2 lyžice
grilovacie alebo iné obľúbené korenie
8 ks
zemiak
1 téglik
šľahačková smotana
1 lyžica
masť
2 ks
cibuľa
podľa potreby
drvená rasca
podľa potreby
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso prekrájame na menšie kúsky, posypeme korením, pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, premiešame a necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. V mise ich posolíme a posypeme rascou. Cibuľu nakrájame na céčka.
  3. V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán. Výpek z panvice nalejeme do pekáča, dno vyskladáme opečeným mäsom, pridáme cibuľu a naskádáme zemiaky.
  4. Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.
  5. Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov a dopekáme ešte cca 40 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár