Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke

Recept Kuracie kúsky so zemiakmi zapečené v šľahačke

Pridal: rebeka, 2.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prvýkrát som skúšala zemiaky zapiecť v šľahačke. Poviem vám, je to nebíčko v papuľke. Najskôr som si myslela, že budú také, ako sa hovorí, nemastné neslané, ale nakoniec z toho vyšlo jedno fantastické jedlo, ktoré určite budem variť znova. Zapekáme to spolu v jednom pekáčiku, zaliate smotanou. Smotana to celé zjemní a po zapečení vytvorí aj krásne chrumkavý povrch. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 2.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 kskurací steak (kuracie horné stehná vykostené)
2 lyžiceolej
1 lyžicacitrónová šťava
2 lyžicegrilovacie alebo iné obľúbené korenie
8 kszemiak
1 téglikšľahačková smotana
1 lyžicamasť
2 kscibuľa
podľa potrebydrvená rasca
podľa potrebysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso prekrájame na menšie kúsky, posypeme korením, pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, premiešame a necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. V mise ich posolíme a posypeme rascou. Cibuľu nakrájame na céčka.
  3. V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán. Výpek z panvice nalejeme do pekáča, dno vyskladáme opečeným mäsom, pridáme cibuľu a naskádáme zemiaky.
  4. Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.
  5. Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov a dopekáme ešte cca 40 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť