Kuracie jogurtové karbonátky so syrom

Recept Kuracie jogurtové karbonátky so syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Karbonátky sa vo väčšine pripravujú z mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa. Ojedinele sa pripravujú aj z mletého kuracieho mäsa, ale vtedy sú karbonátky suchšie a tuhšie. Pokiaľ máte radi kuracie mäso, skúste pripraviť karbonátky tak, že mäso nakrájate na drobno, pridáte aj na drobno nakrájaný syr, jogurt, bylinky podľa chuti a ďalšie suroviny. Jogurt dodá šťavnatosť a syr to dokonale ochutí. Vyskúšajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 kskuracie prso
100 gbiely jogurt
100 gtvrdý syr
1 kscibuľa
2-3 lyžicezemiakový alebo kukuričný škrob
podľa chutibylinky
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa potrebyolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Na rovnako nakrájame aj tvrdý syr a pridáme k mäsu.
  2. Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu, všetko osolíme a okoreníme a premiešame.
  3. Na záver pridáme biely jogurt, pridáme nasekané bylinky podľa chuti (jarnú cibuľku, kôpor, oregano, ...).
  4. Pripravenú zmes na karbonátky zahustíme škrobom a môžeme smažiť. Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
  5. Podávame so zemiakovým alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť