Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane

Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ešte v nedeľu sme mali super obed. Klasika nikdy nič nepokazí. Ešte keď sme boli mladí, spomínam na moje detstvo, iné rezne ako bravčové sme nerobili. Dnes už robievam aj kuracie, i morčacie, ale podľa môjho názoru tie bravčové sú najlepšie. Ale pretože doma majú radi kuracie, tak som nezvolila prsia, ale kuracie stehenné rezne. Sú šťavnatejšie a keď sú marinované v kyslej smotane, sú ešte lepšie. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
6 kskurací stehenný rezeň (naklepať)
1 téglikkyslá smotana
1 ksvajce
2 lyžiceSolamyl
1 lyžicaPodravka
1 lyžičkasušený cesnak
1/2 lyžičkymleté čierne korenie
- V miske zmiešame "suché" ingrediencie a potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Vo vzniknutej zmesi pekne "vymáčame" naklepané plátky mäsa a ukladáme ich do uzatvárateľnej nádoby.
- Ak nám nejaká zmes zostane, nevylievame ju, ale nalejeme na mäso, uzavrieme a uložíme na 12 hodín do chladničky.
- Hodinku pred plánovanou prípravou vyberieme mäso z chladničky a necháme na kuchynskej linke trochu "zaklimatizovat".
- Potom jednotlivé plátky mäsa obaľujeme v strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve tuku z oboch strán dozlatista.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte, in Saure Sahne marinierte Hähnchenschnitzel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csirkemell szeletek tejfölös pácban.
KOMENTÁRE K RECEPTU