Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane

Recept Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte v nedeľu sme mali super obed. Klasika nikdy nič nepokazí. Ešte keď sme boli mladí, spomínam na moje detstvo, iné rezne ako bravčové sme nerobili. Dnes už robievam aj kuracie, i morčacie, ale podľa môjho názoru tie bravčové sú najlepšie. Ale pretože doma majú radi kuracie, tak som nezvolila prsia, ale kuracie stehenné rezne. Sú šťavnatejšie a keď sú marinované v kyslej smotane, sú ešte lepšie. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 kskurací stehenný rezeň (naklepať)
1 téglikkyslá smotana
1 ksvajce
2 lyžiceSolamyl
1 lyžicaPodravka
1 lyžičkasušený cesnak
1/2 lyžičkymleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame "suché" ingrediencie a potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Vo vzniknutej zmesi pekne "vymáčame" naklepané plátky mäsa a ukladáme ich do uzatvárateľnej nádoby.
  2. Ak nám nejaká zmes zostane, nevylievame ju, ale nalejeme na mäso, uzavrieme a uložíme na 12 hodín do chladničky.
  3. Hodinku pred plánovanou prípravou vyberieme mäso z chladničky a necháme na kuchynskej linke trochu "zaklimatizovat".
  4. Potom jednotlivé plátky mäsa obaľujeme v strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve tuku z oboch strán dozlatista.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť