NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Recept Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.2.2023

Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.

Pokiaľ hľadáte recept na rýchly obed či večeru, na ktorom si pritom zaručene pochutnáte, hubová omáčka s kuracím mäsom je skvelou voľbou. Príprava zaberie len chvíľu, pričom ide o chutné a ľahké jedlo, ktoré môžete podávať s rôznou prílohou.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
150 g
smotana na šľahanie (33 % tuku)
50 g
voda
30 g
maslo
1 strúčik
cesnak
trocha čerstvej petržlenovej vňate
olej
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia pokrájajte na menšie plátky. Každý kúsok mäsa osoľte a okoreňte podľa chuti. Na panvici rozohrejte trochu oleja spoločne s jednou lyžičkou masla. Potom osmažte kuracie prsia z oboch strán. Akonáhle sa plátky mäsa zatiahnu a získajú zlatistú farbu, môžete ich z panvice vybrať.
  2. Nakrájajte si očistené šampiňóny na tenké plátky. V panvici po mäse orestujte nakrájané huby, nechajte ich chvíľku opražiť, aby získali farbu. Šampiňóny zalejte smotanou, pridajte zvyšok masla a vodu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte chvíľku prevariť.
  3. Potom môžete do omáčky vrátiť kuracie prsia. Nechajte ich pár minút variť v omáčke, aby mäso pekne došlo. Nakoniec pridajte ešte najemno nakrájaný strúčik cesnaku. Nechajte omáčku zredukovať, následne môžete podávať.
  4. Ako príloha sú vhodné zemiaky – varené, ale napríklad aj pečené. Vyskúšať môžete aj cestoviny, napríklad tagliatelle. Na tanieri ešte ozdobte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Smotanová omáčka so šampiňónmi je lahodne krémová, s prírodným kuracím mäsom sa skvele dopĺňa. Príde vhod ako obed, avšak vďaka rýchlej príprave sa skvele hodí aj na večeru. Potešia pritom aj náročnejších stravníkov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár