Kurací pekáčik (všetko v jednom)

Recept Kurací pekáčik (všetko v jednom)

Pridal: NajLucka, 18.2.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Všetko naukladáme do jedného pekáča, vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu. Vynikajúce a hlavne nenáročné na prípravu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.2.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Na mäso:

2 kskuracie štvrťky
4 lyžiceolej
2 lyžicegrilovacie korenie

Na zeleninovú zmes:

500 gnové malé zemiaky
3 kscibuľa
3 ksparadajka
3 kspaprika
100 ganglická slanina
4 strúčikycesnak
2 lyžičkyparadajkový pretlak
4 lyžiceolej
zväzok (majorán, oregano, rozmarým, tymián ...)čerstvé bylinky
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté a osušené mäso pokvapkáme olejom, posypeme korením, premiestnime do uzatrárateľnej nádoby a necháme cez noc v chladničke.
  2. Zemiaky riadne očistíme (nelúpeme), rozpolíme a preložíme do misy. Pridáme olej, pretlak, na plátky pokrájaný cesnak a na kocky pokrájanú anglickú slaninu .. Osolíme, okoreníme a pridáme časť najemno nasekaných byliniek. Riadne premiešame.
  3. Do pekáča vložíme kuracie mäso a do medzipriestoru a pokojne aj na mäso umiestnime zemiaky a nahrubo nakrájanú zeleninu. Nahádžeme zvyšky byliniek.
  4. Priklopíme a pečieme v rúre na 200 st. 60 min. Potom zložíme pokrievku a dopekáme ešte cca 30 minút.
  5. Počas pečenia obraciame poradie ingrediencií v pekáči, takže mäso máme nakoniec hore, aby sme získali krásnu farbičku a chrumkavú kôrku. Podlievania vodou či vývarom nie je nutné, pretože zelenina pustí vody dosť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť