NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurací pekáčik (všetko v jednom)
Kurací pekáčik (všetko v jednom)
Recept Kurací pekáčik (všetko v jednom)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.2.2021

Kurací pekáčik (všetko v jednom)

Všetko naukladáme do jedného pekáča, vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu. Vynikajúce a hlavne nenáročné na prípravu. Dobrú chuť!

Suroviny

Na mäso:

2 ks
kuracie štvrťky
4 lyžice
olej
2 lyžice
grilovacie korenie

Na zeleninovú zmes:

500 g
nové malé zemiaky
3 ks
cibuľa
3 ks
paradajka
3 ks
paprika
100 g
anglická slanina
4 strúčiky
cesnak
2 lyžičky
paradajkový pretlak
4 lyžice
olej
zväzok (majorán, oregano, rozmarým, tymián ...)
čerstvé bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté a osušené mäso pokvapkáme olejom, posypeme korením, premiestnime do uzatrárateľnej nádoby a necháme cez noc v chladničke.
  2. Zemiaky riadne očistíme (nelúpeme), rozpolíme a preložíme do misy. Pridáme olej, pretlak, na plátky pokrájaný cesnak a na kocky pokrájanú anglickú slaninu .. Osolíme, okoreníme a pridáme časť najemno nasekaných byliniek. Riadne premiešame.
  3. Do pekáča vložíme kuracie mäso a do medzipriestoru a pokojne aj na mäso umiestnime zemiaky a nahrubo nakrájanú zeleninu. Nahádžeme zvyšky byliniek.
  4. Priklopíme a pečieme v rúre na 200 st. 60 min. Potom zložíme pokrievku a dopekáme ešte cca 30 minút.
  5. Počas pečenia obraciame poradie ingrediencií v pekáči, takže mäso máme nakoniec hore, aby sme získali krásnu farbičku a chrumkavú kôrku. Podlievania vodou či vývarom nie je nutné, pretože zelenina pustí vody dosť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár