Najskôr si stehná uvaríme, aby sme mali kurací vývar. A to urobíme tak, že si do veľkého hrnca dáme vodu a do nej ponoríme stehná. Pridáme korenie a soľ. Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na väčšie kusy a dáme variť spoločne so stehnami.
Keď sú stehná uvarené, vyberieme ich a necháme trochu schladnúť. Do pohára si dáme 1,5 naberačky čistého vývaru a zo zvyšku môžeme urobiť polievku.
Než nám mäso schladne, nakrájame si cibuľu. Mäso oberieme a natrháme na kúsky. Zatiaľ dáme bokom. Na oleji osmažíme cibuľku, kým nám nezosklovatí.
Pridáme mäso a zasypeme paprikou. Trochu osmažíme. Akonáhle sa paprika začne pripaľovať, nalejeme vývar. Pod pokrievkou necháme dusiť cca 10-15 minút.
Keď máme podusené pridáme smotanu a privedieme do varu. Potom primiešame mlieko, v ktorom sme si rozmiešali polohrubú múku.
Takto omáčku zahustíme. Osolíme podľa chuti. Podávame s knedľou alebo cestovinami. Prajem dobrú chuť.=)