NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kura na paprike
Kura na paprike
Recept Kura na paprike
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Suroviny

Na paprikáš:

2 ks
uvarené kuracie stehno
1 téglik
smotana na varenie
300 ml
mlieko
3 lyžice
polohrubá múka
1 ks
veľká cibuľa
podľa chuti
olej
podľa chuti
mletá sladká paprika
podľa chuti
soľ
1,5 naberačky
kurací vývar

Na vývar:

2 ks
kuracie stehná
2 ks
mrkva
1 ks
zeler
2 ks
cibuľa
podľa chuti
nové korenie
podľa chuti
celé korenie
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa potreby
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si stehná uvaríme, aby sme mali kurací vývar. A to urobíme tak, že si do veľkého hrnca dáme vodu a do nej ponoríme stehná. Pridáme korenie a soľ. Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na väčšie kusy a dáme variť spoločne so stehnami.
  2. Keď sú stehná uvarené, vyberieme ich a necháme trochu schladnúť. Do pohára si dáme 1,5 naberačky čistého vývaru a zo zvyšku môžeme urobiť polievku.
  3. Než nám mäso schladne, nakrájame si cibuľu. Mäso oberieme a natrháme na kúsky. Zatiaľ dáme bokom. Na oleji osmažíme cibuľku, kým nám nezosklovatí.
  4. Pridáme mäso a zasypeme paprikou. Trochu osmažíme. Akonáhle sa paprika začne pripaľovať, nalejeme vývar. Pod pokrievkou necháme dusiť cca 10-15 minút.
  5. Keď máme podusené pridáme smotanu a privedieme do varu. Potom primiešame mlieko, v ktorom sme si rozmiešali polohrubú múku.
  6. Takto omáčku zahustíme. Osolíme podľa chuti. Podávame s knedľou alebo cestovinami. Prajem dobrú chuť.=)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár