NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Krokety Krokety zo zemiakovej kaše
Krokety zo zemiakovej kaše
Recept Krokety zo zemiakovej kaše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   14.4.2023

Krokety zo zemiakovej kaše

Z predošlého obeda zostala zemiaková kaša a nechcela som ju vyhodiť. Niekedy pripravujem z takej kaše lokše podľa receptu od babičky, ale tentoraz som zvolila iný recept. Krokety sú vynikajúca príloha k mäsu alebo k vyprážanému karfiolu. Vyskúšajte ich pripraviť s hrubou múkou, sú šťavnaté a chrumkavé. Síce sa vypráža, ale nebojte sa toho. Nie sú vôbec mastné, stačí ich po vyprážaní uložiť na papierový obrúsok. Ten stiahne všetok prebytočný olej a krokety sú menej mastné.

Suroviny

Na cesto:

cca 0,5 kg
zvyšná zemiaková kaša
1 ks
vajce
štipka
soľ
podľa potreby
hrubá múka

Na dokončenie:

podľa potreby
strúhanka na obalenie
0,5 l
olej na vyprážanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zvyšnú zemiakovú kašu necháme vychladnúť v chladničke, potom pridáme vajcia, osolíme a zahustíme hrubou múkou na takú konzistenciu, aby išli tvoriť valčeky.
  2. Utvoríme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame vo väčšej vrstve oleja.
  3. Podávame ako prílohu alebo samotné so zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár