NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Recept Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   30.4.2021

Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou

Fantastický obed, po ktorom sa budete oblizovať aj 4 hodiny. Pečené mäso, u nás doma to je klasická krkovička, vy môžete použiť aj bravčové karé alebo rebierka, prípadne, ak ste fanúšikom kuracieho, tak kuracie nohy alebo aj prsia a k tomu chrumkavé zemiaky posypané červenou mletou paprikou a karí korením. To všetko je pečené spolu v jednom pekáčiku zaliate smotanou. Tá chrumkavá kôrka na zemiakoch je vynikajúca. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Základ:

4 plátky
1 cm vysoká bravčová krkovička bez kosti
4 strúčiky
cesnak
podľa chuti
hrubo mleté steakové korenie
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
4 lyžice
olej
3 ks
cibuľa
3 lyžice
olej
2 lyžičky
krupicový cukor

Na zemiaky:

8 ks
zemiak
1 lyžička
sladká mletá paprika
1 lyžička
drvené kari korenie
podľa chuti
soľ
250 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nenaklepané mäso okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, soľ a olej a všetko poriadne vmasírujeme do mäsa. Necháme cez noc v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.
  2. Olúpané zemiaky nakrájame na 5mm plátky a papierovou utierkou vymiešame. Preložíme do misy, pridáme koreniny a soľ a poriadne premiešame.
  3. Do panvice dáme olej a mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo. Do výpeku potom pridáme na céčka pokrájanú cibuľu, cukor a necháme ju ľahko skaramelizovať. Do pekáča dáme na dno skaramelizovanú cibuľu, na ňu mäso a na každý plátok mäsa potom kolieska z dvoch zemiakov.
  4. Všetko zalejeme šľahačkou, priklopíme a dáme do rúry na 200 stupňov na cca 40 minút. Potom odklopíme a dopekáme ďalších cca 20 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár