Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou

Recept Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický obed, po ktorom sa budete oblizovať aj 4 hodiny. Pečené mäso, u nás doma to je klasická krkovička, vy môžete použiť aj bravčové karé alebo rebierka, prípadne, ak ste fanúšikom kuracieho, tak kuracie nohy alebo aj prsia a k tomu chrumkavé zemiaky posypané červenou mletou paprikou a karí korením. To všetko je pečené spolu v jednom pekáčiku zaliate smotanou. Tá chrumkavá kôrka na zemiakoch je vynikajúca. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

4 plátky1 cm vysoká bravčová krkovička bez kosti
4 strúčikycesnak
podľa chutihrubo mleté steakové korenie
podľa chutikorenie
podľa chutisoľ
4 lyžiceolej
3 kscibuľa
3 lyžiceolej
2 lyžičkykrupicový cukor

Na zemiaky:

8 kszemiak
1 lyžičkasladká mletá paprika
1 lyžičkadrvené kari korenie
podľa chutisoľ
250 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nenaklepané mäso okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, soľ a olej a všetko poriadne vmasírujeme do mäsa. Necháme cez noc v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.
  2. Olúpané zemiaky nakrájame na 5mm plátky a papierovou utierkou vymiešame. Preložíme do misy, pridáme koreniny a soľ a poriadne premiešame.
  3. Do panvice dáme olej a mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo. Do výpeku potom pridáme na céčka pokrájanú cibuľu, cukor a necháme ju ľahko skaramelizovať. Do pekáča dáme na dno skaramelizovanú cibuľu, na ňu mäso a na každý plátok mäsa potom kolieska z dvoch zemiakov.
  4. Všetko zalejeme šľahačkou, priklopíme a dáme do rúry na 200 stupňov na cca 40 minút. Potom odklopíme a dopekáme ďalších cca 20 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť