Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou

Recept Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou

Pridal: rebeka, 19.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máme zo včerajšieho obeda. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 19.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

plátkykrkovička
korenie Farmársky steak
olej
cibuľa
zemiak
soľ
rasca
mletá sladká paprika
1/2 téglikasmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky krkovičky bez kostí trochu naklepeme, narežeme okraje a okoreníme obľúbeným korením. Ja som dala Farmársky steak od Vitany. Pokvapkáme olejom a necháme chvíľku odležať. Medzitým si cibuľu nakrájame na krúžky a na troche oleja ju usmažíme dozlatista.
  2. Cibuľu trochu osolíme, bude skôr a pekne rovnomerne usmažená. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáčik alebo zapekaciu misku zľahka vymastíme olejom, poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, osolíme, posypeme rascou, ľahko zasypeme sladkou mletou paprikou.
  3. Na zemiaky dáme osmaženú cibuľu, potom mäso, ktoré sme pred tým sprudka z oboch strán opiekli v panvici a hore zvyšné zemiaky. Priklopíme a necháme v rúre na 200 stupňov zapekať pol hodiny.
  4. Potom pridáme pol téglika 30% smotany na šľahanie, opäť priklopíme a pečieme ďalšiu pol hodinu. Potom veko odklopíme a necháme dôjsť na farbu a vydusiť na masielko.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

bylo to vyborne fantasticke mnamka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť