NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Recept Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   19.5.2021

Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou

Máme zo včerajšieho obeda. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
plátky
krkovička
korenie Farmársky steak
olej
cibuľa
zemiak
soľ
rasca
mletá sladká paprika
1/2 téglika
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Plátky krkovičky bez kostí trochu naklepeme, narežeme okraje a okoreníme obľúbeným korením. Ja som dala Farmársky steak od Vitany. Pokvapkáme olejom a necháme chvíľku odležať. Medzitým si cibuľu nakrájame na krúžky a na troche oleja ju usmažíme dozlatista.
  2. Cibuľu trochu osolíme, bude skôr a pekne rovnomerne usmažená. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáčik alebo zapekaciu misku zľahka vymastíme olejom, poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, osolíme, posypeme rascou, ľahko zasypeme sladkou mletou paprikou.
  3. Na zemiaky dáme osmaženú cibuľu, potom mäso, ktoré sme pred tým sprudka z oboch strán opiekli v panvici a hore zvyšné zemiaky. Priklopíme a necháme v rúre na 200 stupňov zapekať pol hodiny.
  4. Potom pridáme pol téglika 30% smotany na šľahanie, opäť priklopíme a pečieme ďalšiu pol hodinu. Potom veko odklopíme a necháme dôjsť na farbu a vydusiť na masielko.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

Komentáre k receptu
zuza kuliskova    ·   30.10.2019   ·   Odpovedať   ·  

bylo to vyborne fantasticke mnamka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár