Krkovička zapečená s cibuľou a syrom

Pridal: rebeka, 2.3.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krkovička zapečená s cibuľou a syrom. Cibuľa sa postará o luxusnú šťavu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 2.3.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
6 ks (1cm hrubé plátky)bravčová krkovička bez kosti
250 gniva
250 geidam
6 lyžičiekhorčica
1 lyžicačierne korenie
2 lyžiceolej
3 kscibuľa
1 lyžičkasladká mletá paprika
1 lyžica na vymazanie pekáčamasť
- Mäso umyjeme, osušíme a nenaklepané pokvapkáme olejom a posypeme čiernym korením.
- Necháme v uzavretej nádobe cez noc v chladničke.
- Pekáčik si vymastíme masťou. Mäso len veľmi zľahka osolíme a každý plátok potrieme z hornej strany horčicou.
- Oba syry nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Eidam v miske premiešame s paprikou. Očistenú cibuľu nakrájame na céčka a husto nimi posypeme mäso. Na cibuľu urobíme kôpky z nivy, hore dáme paprikový eidam, priklopíme a dáme do rúry.
- Pečieme (nepodlievame) na 200st. 50 minút. Potom teplotu znížime na 170, odklopíte a dopekáme ďalších cca 20 minút. Cibuľa sa postará o luxusné šťavu.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krkovice zapečená s cibulí a sýrem.
Dobrý den, mohu se zeptat, jaká příloha se k tomu hodí nejvíc? 😊
Záleží na každého chuti. Někomu více chutnají brambory, někomu rýže :)