Krkovička zapečená s cibuľou a syrom

Recept Krkovička zapečená s cibuľou a syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krkovička zapečená s cibuľou a syrom. Cibuľa sa postará o luxusnú šťavu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 ks (1cm hrubé plátky)bravčová krkovička bez kosti
250 gniva
250 geidam
6 lyžičiekhorčica
1 lyžicačierne korenie
2 lyžiceolej
3 kscibuľa
1 lyžičkasladká mletá paprika
1 lyžica na vymazanie pekáčamasť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso umyjeme, osušíme a nenaklepané pokvapkáme olejom a posypeme čiernym korením.
  2. Necháme v uzavretej nádobe cez noc v chladničke.
  3. Pekáčik si vymastíme masťou. Mäso len veľmi zľahka osolíme a každý plátok potrieme z hornej strany horčicou.
  4. Oba syry nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Eidam v miske premiešame s paprikou. Očistenú cibuľu nakrájame na céčka a husto nimi posypeme mäso. Na cibuľu urobíme kôpky z nivy, hore dáme paprikový eidam, priklopíme a dáme do rúry.
  5. Pečieme (nepodlievame) na 200st. 50 minút. Potom teplotu znížime na 170, odklopíte a dopekáme ďalších cca 20 minút. Cibuľa sa postará o luxusné šťavu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Dobrý den, mohu se zeptat, jaká příloha se k tomu hodí nejvíc? 😊

14.10.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

Záleží na každého chuti. Někomu více chutnají brambory, někomu rýže :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť