NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krkovička zapečená s cibuľou a syrom
Krkovička zapečená s cibuľou a syrom
Recept Krkovička zapečená s cibuľou a syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   2.3.2021

Krkovička zapečená s cibuľou a syrom

Krkovička zapečená s cibuľou a syrom. Cibuľa sa postará o luxusnú šťavu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
6 ks (1cm hrubé plátky)
bravčová krkovička bez kosti
250 g
niva
250 g
eidam
6 lyžičiek
horčica
1 lyžica
čierne korenie
2 lyžice
olej
3 ks
cibuľa
1 lyžička
sladká mletá paprika
1 lyžica na vymazanie pekáča
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso umyjeme, osušíme a nenaklepané pokvapkáme olejom a posypeme čiernym korením.
  2. Necháme v uzavretej nádobe cez noc v chladničke.
  3. Pekáčik si vymastíme masťou. Mäso len veľmi zľahka osolíme a každý plátok potrieme z hornej strany horčicou.
  4. Oba syry nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Eidam v miske premiešame s paprikou. Očistenú cibuľu nakrájame na céčka a husto nimi posypeme mäso. Na cibuľu urobíme kôpky z nivy, hore dáme paprikový eidam, priklopíme a dáme do rúry.
  5. Pečieme (nepodlievame) na 200st. 50 minút. Potom teplotu znížime na 170, odklopíte a dopekáme ďalších cca 20 minút. Cibuľa sa postará o luxusné šťavu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
FireheadFoxy    ·   9.10.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý den, mohu se zeptat, jaká příloha se k tomu hodí nejvíc? 😊

NejLucka NejLucka    ·   14.10.2020   ·   Odpovedať   ·  

Záleží na každého chuti. Někomu více chutnají brambory, někomu rýže :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár