Krkovička pečená vcelku na rasci a cesnaku

Pridal: NajLucka, 1.10.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Luxusná chuť!!! Nebíčko v papuľke!!! S cesnakom a rascou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 1.10.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 - 2 kgbravčová krkovička bez kosti
1 hlávkacesnak
podľa potrebygrilovacie korenie
podľa chutimletá rasca
podľa potrebyolej
- Krkovičku si umyjeme a prešpikujeme pozdĺžne s vláknami s polovicou množstva cesnaku. Dostatočne zo všetkých strán okoreníme grilovacím korením a okoreníme mletou rascou.
- Dáme do pekáča s vekom, polejeme trochou oleja, alebo masťou, na krkovičku naukladáme plátky zvyšného cesnaku podlejeme vodou tak do 1/3 zakryjeme a pečieme pri teplote 200 stupňov podľa váhy min. 1,5 až 2,5 hodiny.
- Pred koncom pečenia krkovičku vyberieme a nakrájame na úhľadné plátky, ktoré ešte uložíme do šťavy a dáme ešte dopiecť. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo s knedľou a kapustou. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krkovička pečená v celku na kmíně a česneku.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Egészben sült sertéskaraj köménnyel és fokhagymával.
KOMENTÁRE K RECEPTU