NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krkovička pečená vcelku na rasci a cesnaku
Krkovička pečená vcelku na rasci a cesnaku
Recept Krkovička pečená vcelku na rasci a cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.10.2021

Krkovička pečená vcelku na rasci a cesnaku

Luxusná chuť!!! Nebíčko v papuľke!!! S cesnakom a rascou.

45 min
Čas prípravy
150 min
Čas varenia
Suroviny
1 - 2 kg
bravčová krkovička bez kosti
1 hlávka
cesnak
podľa potreby
grilovacie korenie
podľa chuti
mletá rasca
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krkovičku si umyjeme a prešpikujeme pozdĺžne s vláknami s polovicou množstva cesnaku. Dostatočne zo všetkých strán okoreníme grilovacím korením a okoreníme mletou rascou.
  2. Dáme do pekáča s vekom, polejeme trochou oleja, alebo masťou, na krkovičku naukladáme plátky zvyšného cesnaku podlejeme vodou tak do 1/3 zakryjeme a pečieme pri teplote 200 stupňov podľa váhy min. 1,5 až 2,5 hodiny.
  3. Pred koncom pečenia krkovičku vyberieme a nakrájame na úhľadné plátky, ktoré ešte uložíme do šťavy a dáme ešte dopiecť. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo s knedľou a kapustou. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár