Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky

Recept Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
FOTKA OD VÁS
Recept Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takto to máme proste najradšej... Tatarkové zemiačiky sú u nás doma obľúbená príloha, robievam ich takmer ku každému hlavnému jedlu :) restované fazuľky so slaninou sú tiež výborné a o mäse ani nehovorím. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Recept Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Mäso:

1 kgbravčová krkovička bez kosti
200 mlsvetlé pivo
grilovacie cesnakové korenie
mletá údená paprika
soľ
olej

Fazuľky:

200 ganglická slanina (na prúžky)
miskasekané čerstvé fazuľové struky
soľ
mleté čierne korenie
Podravka
bylinky (provensálske)

Zemiaky:

1 kgzemiak
4 lyžicetatárska omáčka
2 lyžiceolej
2 lyžičkymletá sladká paprika (dala som zaúdenú)
1/2 lyžičkymleté čierne korenie
1 lyžičkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky, naklepeme (ja radšej používam tenderizér, mäso sa mi pri jeho použití zdá jemnejšie a šťavnatejšie), posypeme grilovacou zmesou a ľahko zaprášime mletou paprikou, potrieme olejom a dôkladne všetko do mäsa votrieme dlaňou. Necháme asi pol hodinky odpočívať, potom sprudka opečieme z oboch strán na oleji a vložíme do pekáča. Osolíme, podlejeme pivom a zakryjeme pokrievkou.
  2. Pečieme asi 45 minút na 160 stupňov, potom odklopíme a dopekáme do farby asi 10 minútiek, polievame vypečenou šťavou.
  3. Fazuľky:
    Do masového výpeku, ktorý nám zostal v panvičke, vsypeme anglickú slaninu, zarestujeme, pridáme fazuľky, korenie a soľ a restujeme do polomäkka, v prípade potreby môžeme málinko podliať vodou.
  4. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke.
  5. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť