NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Recept Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Danula Vašíčková    ·   22.6.2021

Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky

Takto to máme proste najradšej... Tatarkové zemiačiky sú u nás doma obľúbená príloha, robievam ich takmer ku každému hlavnému jedlu :) restované fazuľky so slaninou sú tiež výborné a o mäse ani nehovorím. Autor: Danka

35 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Mäso:

1 kg
bravčová krkovička bez kosti
200 ml
svetlé pivo
grilovacie cesnakové korenie
mletá údená paprika
soľ
olej

Fazuľky:

200 g
anglická slanina (na prúžky)
miska
sekané čerstvé fazuľové struky
soľ
mleté čierne korenie
Podravka
bylinky (provensálske)

Zemiaky:

1 kg
zemiak
4 lyžice
tatárska omáčka
2 lyžice
olej
2 lyžičky
mletá sladká paprika (dala som zaúdenú)
1/2 lyžičky
mleté čierne korenie
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky, naklepeme (ja radšej používam tenderizér, mäso sa mi pri jeho použití zdá jemnejšie a šťavnatejšie), posypeme grilovacou zmesou a ľahko zaprášime mletou paprikou, potrieme olejom a dôkladne všetko do mäsa votrieme dlaňou. Necháme asi pol hodinky odpočívať, potom sprudka opečieme z oboch strán na oleji a vložíme do pekáča. Osolíme, podlejeme pivom a zakryjeme pokrievkou.
  2. Pečieme asi 45 minút na 160 stupňov, potom odklopíme a dopekáme do farby asi 10 minútiek, polievame vypečenou šťavou.
  3. Fazuľky:
    Do masového výpeku, ktorý nám zostal v panvičke, vsypeme anglickú slaninu, zarestujeme, pridáme fazuľky, korenie a soľ a restujeme do polomäkka, v prípade potreby môžeme málinko podliať vodou.
  4. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke.
  5. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov