Krémový broskyňový zákusok s piškótami
"Keď som v obchode videla mini detské piškóty, tak som musela upiecť niečo nové. Žiadny maslový krém, žiadny tuhý krém ale jemné, krémové ovocné pokušenie so šľahačkou." Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
4 ksvajce
4 lyžicepráškový cukor
4 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicaolej
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ
Krém:
300 grozmixované broskyne
4 lyžicevoda
280 mlmlieko
1 bal.Zlatý klas
2 lyžicekryštálový cukor
250 mlkyslá smotana
Ďalej budeme potrebovať:
marhuľový džem
smotana na šľahanie
stužovač šľahačky
strúhaná čokoláda
detské piškóty
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridáme vidličkou rozšľahané žĺtky, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 165 st. cca 25 minút. Po upečení cesto necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie.
- Na krém som použila domáci broskyňový kompót. 300 g broskýň rozmixujeme na kašu, pridáme 4 lyžice vody alebo šťavy z ovocia a necháme prejsť varom. V miske rozmiešame v mlieku zlatý klas alebo vanilkový puding, kr. cukor a prilejeme k rozmixovanej ovocnej kaši. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí vareškou primiešame kyslú smotanu.
- Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuhej šľahačky (ak budete papať koláč hneď, tak stužovač nemusíte dávať - ja som koláčiky musela preniesť, tak som to poistila stužovačom). Navrstvíme na krém a ozdobnou stierkou urobíme vzory. Posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme ešte kopčekom šľahačky a položíme piškóty.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krémový broskvový zákusek s piškoty.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kremowe brzoskwiniowe ciasto z biszkoptami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pfirsich-Cremedessert mit Eierplätzchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Krémes barackos-piskótás szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU