Krémový banánový sen - fotopostup

Recept Krémový banánový sen - fotopostup

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Banány, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutný zákusok - Veríme, že si pochutnáte aj vy! :) Ja som ho robila na oslavu narodenín a každému naozaj veľmi chutilo. Kamarátka si hneď vypýtala aj recept, že lepší banánový zákusok ešte nejedla a chce ho vyskúšať upiecť aj ona. Je naozaj veľmi jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu, aj keď si podľa obrázku poviete, že vyzerá veľmi pracne, opak je pravdou. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Banány, Podľa ovocia

SUROVINY

Korpus:

4 ksvajce
160 gkryštálový cukor
5 lyžícvoda
2 lyžiceolej
200 gpolohrubá múka
2 lyžiceholandské kakao
1/2 bal.prášok do pečiva
na potretiekyslastý džem

Krém:

1 lmlieko
3 bal.banánový puding Dr. Oetker
2 ksvanilkový cukor
250 gmaslo
10 - 11 lyžícpráškový cukor
3 - 4 ksbanán
podľa chutirum

Dvojfarebná šľahačka:

750 mlsmotana na šľahanie
4 ksSmeta-fix
2 lyžicepráškový cukor
2 lyžicekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao.
  2. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne zľahka vmiešame do ušľahanej žĺtkovej hmoty.
  3. Takto pripravené cesto si vylejeme na dva papierom vystlané plechy na pečenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov. Upečené tenké pláty cesta si necháme vychladnúť.
  4. Jeden plát cesta si pokvapkáme rumom (množstvo je na Vás - podľa chuti) a potrieme kyslým džemom. Položíme druhý plát a opäť pokvapkáme rumom.
  5. Pripravíme si plnku. V mlieku si rozpustíme vanilkový cukor a pridáme pudingy. Uvaríme hustý krém. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý vanilkový puding. 
  6. Na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšný krém. Dáme do chladničky stuhnúť. 
  7. Pripravíme si kakaovú šľahačku. 375 ml smotany vyšľaháme s 2 baleniami Smeta-fixu. Ochutíme 1 lyžicou práškového cukru a zafarbíme 2 lyžicami kakaa.
  8. Navrstvíme na vychladený koláč.
  9. Pripravíme si bielu šľahačku. 375 ml smotany vyšľaháme s 2 baleniami Smeta-fixu a ochutíme cukrom. Po lyžiciach si ju navrstvíme na tmavú šľahačku a pekne uhladíme.
  10. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť