NajRecept.sk Dezerty Koláče Krémový banánový sen - fotopostup
Krémový banánový sen - fotopostup
Recept Krémový banánový sen - fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   19.5.2021

Krémový banánový sen - fotopostup

Chutný zákusok - Veríme, že si pochutnáte aj vy! :) Ja som ho robila na oslavu narodenín a každému naozaj veľmi chutilo. Kamarátka si hneď vypýtala aj recept, že lepší banánový zákusok ešte nejedla a chce ho vyskúšať upiecť aj ona. Je naozaj veľmi jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu, aj keď si podľa obrázku poviete, že vyzerá veľmi pracne, opak je pravdou. Autor: Petra

Suroviny

Korpus:

4 ks
vajce
160 g
kryštálový cukor
5 lyžíc
voda
2 lyžice
olej
200 g
polohrubá múka
2 lyžice
holandské kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
na potretie
kyslastý džem

Krém:

1 l
mlieko
3 bal.
banánový puding Dr. Oetker
2 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo
10 - 11 lyžíc
práškový cukor
3 - 4 ks
banán
podľa chuti
rum

Dvojfarebná šľahačka:

750 ml
smotana na šľahanie
4 ks
Smeta-fix
2 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao.
  2. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne zľahka vmiešame do ušľahanej žĺtkovej hmoty.
  3. Takto pripravené cesto si vylejeme na dva papierom vystlané plechy na pečenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov. Upečené tenké pláty cesta si necháme vychladnúť.
  4. Jeden plát cesta si pokvapkáme rumom (množstvo je na Vás - podľa chuti) a potrieme kyslým džemom. Položíme druhý plát a opäť pokvapkáme rumom.
  5. Pripravíme si plnku. V mlieku si rozpustíme vanilkový cukor a pridáme pudingy. Uvaríme hustý krém. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý vanilkový puding. 
  6. Na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšný krém. Dáme do chladničky stuhnúť. 
  7. Pripravíme si kakaovú šľahačku. 375 ml smotany vyšľaháme s 2 baleniami Smeta-fixu. Ochutíme 1 lyžicou práškového cukru a zafarbíme 2 lyžicami kakaa.
  8. Navrstvíme na vychladený koláč.
  9. Pripravíme si bielu šľahačku. 375 ml smotany vyšľaháme s 2 baleniami Smeta-fixu a ochutíme cukrom. Po lyžiciach si ju navrstvíme na tmavú šľahačku a pekne uhladíme.
  10. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár