Krémová polievka z tekvice Hokaido

Recept Krémová polievka z tekvice Hokaido

Pridal: Mineralka, 25.9.2020

Kategorie: Tekvicová polievka, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická osviežujúci Hokaido polievka, ktorá vás zasýti, aj keď nebudete podávať druhé jedlo. Je krémová, vynikajúca s kôpkou kyslej smotany na vrchu na tanieri pri podávaní. Ja pridávam aj tri strúčiky cesnaku, kto má rád cesnakovou chuť ako ja, môže si ešte do taniera vytlačiť jeden strúčik. Je po ňom príjemne pikantná a vôbec nevadí, že potom budete mať celý deň svieži dych. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 25.9.2020

Kategorie: Tekvicová polievka, Husté polievky, Polievky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kstekvica hokaido
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
podľa potrebyolivový olej
2-3 kszemiak
soľ
korenie
muškátový oriešok
na ozdobukyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistíme cesnak, cibuľu a zemiaky nakrájame na kocky.
  2. Na olivovom oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, potom pridáme hokaido, spolu orestujeme. Nasypeme soľ, korenie. Po orestovaní zalejeme vodou (kto má, môže použiť vývar), pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Vody dáme málo, len na zaliatie zemiakov a hokaido. Varíme do mäkka asi 25 minút.
  3. Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme, vznikne nám takzvané pyré.
  4. Dochutíme soľou a nastrúhame muškátový oriešok. Už nevaríme.
  5. Podávame na tanieri s lyžicou kyslej smotany, prizdobíme lístkom zeleru, prípadne bazalkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť