NajRecept.sk Polievky Husté polievky Hokaido polievka Krémová polievka z tekvice Hokaido
Krémová polievka z tekvice Hokaido
Recept Krémová polievka z tekvice Hokaido
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   25.9.2020

Krémová polievka z tekvice Hokaido

Fantastická osviežujúci Hokaido polievka, ktorá vás zasýti, aj keď nebudete podávať druhé jedlo. Je krémová, vynikajúca s kôpkou kyslej smotany na vrchu na tanieri pri podávaní. Ja pridávam aj tri strúčiky cesnaku, kto má rád cesnakovou chuť ako ja, môže si ešte do taniera vytlačiť jeden strúčik. Je po ňom príjemne pikantná a vôbec nevadí, že potom budete mať celý deň svieži dych. Autor: Mineralka

15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
tekvica hokaido
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
podľa potreby
olivový olej
2-3 ks
zemiak
soľ
korenie
muškátový oriešok
na ozdobu
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistíme cesnak, cibuľu a zemiaky nakrájame na kocky.
  2. Na olivovom oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, potom pridáme hokaido, spolu orestujeme. Nasypeme soľ, korenie. Po orestovaní zalejeme vodou (kto má, môže použiť vývar), pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Vody dáme málo, len na zaliatie zemiakov a hokaido. Varíme do mäkka asi 25 minút.
  3. Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme, vznikne nám takzvané pyré.
  4. Dochutíme soľou a nastrúhame muškátový oriešok. Už nevaríme.
  5. Podávame na tanieri s lyžicou kyslej smotany, prizdobíme lístkom zeleru, prípadne bazalkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár