Krémová ovocná rozkoš na tanieri

Recept Krémová ovocná rozkoš na tanieri
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krémové, ľahké, ovocné a neodolateľné rezy. Žĺtkový krém, šľahačková plnka, vnútri jahodové prekvapenie - no lahôdka! Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

8 ksbielok
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
200 mlmlieko

Krém:

8 ksžĺtok
8 lyžícpráškový cukor
5 lyžíchladká múka
500 mlmlieko
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
500 gjahoda (alebo iné ovocie)
3 bal.smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.
  3. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtky a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
  5. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.
  6. Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť