Krémová ovocná rozkoš na tanieri

Pridal: NajLucka, 24.7.2021
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krémové, ľahké, ovocné a neodolateľné rezy. Žĺtkový krém, šľahačková plnka, vnútri jahodové prekvapenie - no lahôdka! Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 24.7.2021
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
8 ksbielok
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
200 mlmlieko
Krém:
8 ksžĺtok
8 lyžícpráškový cukor
5 lyžíchladká múka
500 mlmlieko
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
500 gjahoda (alebo iné ovocie)
3 bal.smotana na šľahanie
- Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
- Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.
- Žĺtky s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtky a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
- Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.
- Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krémová ovocná rozkoš na talířku.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Krémes-tejszínhabos szelet eperrel.
KOMENTÁRE K RECEPTU