Krémová karfiolová polievka s pangrattou

Recept Krémová karfiolová polievka s pangrattou

Pridal: NajLucka, 23.6.2021

Kategorie: Karfiolová polievka, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná polievka z karfiolu. Zemiaky polievku zahustia, ale je nutné použiť aj smotanu, aby bola chuťovo fantastická. Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.6.2021

Kategorie: Karfiolová polievka, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1/2 kskarfiol
4 kszemiak
podľa chutisoľ
1 literzeleninový vývar
150 mlsladká smotana
4 ksstaršie pečivo (krajce chleba)
1 lyžicamaslo
2 strúčikycesnak
1 kspaprička chilli
trochupetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do vývaru a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
  2. Pangratta: Zo staršieho chleba vyberieme striedku, rozdrobíme na plech, pridáme rozpustené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150° C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto je treba dávať veľký pozor.
  3. Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť