NajRecept.sk Polievky Husté polievky Karfiolová polievka Krémová karfiolová polievka s pangrattou
Krémová karfiolová polievka s pangrattou
Recept Krémová karfiolová polievka s pangrattou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.6.2021

Krémová karfiolová polievka s pangrattou

Výborná polievka z karfiolu. Zemiaky polievku zahustia, ale je nutné použiť aj smotanu, aby bola chuťovo fantastická. Mňam!

Suroviny

Budeme potrebovať:

1/2 ks
karfiol
4 ks
zemiak
podľa chuti
soľ
1 liter
zeleninový vývar
150 ml
sladká smotana
4 ks
staršie pečivo (krajce chleba)
1 lyžica
maslo
2 strúčiky
cesnak
1 ks
paprička chilli
trochu
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do vývaru a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
  2. Pangratta: Zo staršieho chleba vyberieme striedku, rozdrobíme na plech, pridáme rozpustené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150° C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto je treba dávať veľký pozor.
  3. Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Diabambulka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár