Krémová hubová polievka

Recept Krémová hubová polievka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste milovníkom húb a máte ešte zásoby z minulej sezóny v mrazničke, je práve čas ich spotrebovať a urobiť miesto pre nové, tohtoročné. Huby orestujeme, následne podusíme a zvlášť uvaríme zemiaky. My sme to doma podávali takto, s roztlačenými zemiakmi a polievka bola zahustená smotanou a trochou múky. Niekto bude odsudzovať tú múku, ale ja mám radšej hustejšie polievky, z ktorých sa poriadne najem. Autor: HeMiShEk

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kelímokmrazené huby
1 kelímoksmotana na varenie
mlieko
voda
soľ
ocot
polohrubá múka
zemiaky
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V menšom hrnci uvaríme klasicky olúpané zemiaky v slanej vode.
  2. Do veľkého hrnca dáme huby a podlejeme trochou vody. Akonáhle sa huby rozmrazia a voda sa bude variť, prilejeme mlieko podľa toho, koľko chceme mať polievky.
  3. Privedieme do varu a prilejeme smotanu na varenie. Zahustíme polohrubou múkou rozmiešanou v troške mlieka. Osolíme a ešte chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme chvíľu vychladnúť.
  4. Akonáhle trochu vychladne, pridáme ocot podľa chuti. Niekto má rád viac kyslejšie, niekto menej. Dochutíme soľou. Zemiaky scedíme a roztlačíme s maslom.
  5. Polievku naberieme a pridávame zemiaky podľa chuti každého. Prajem dobrú chuť. =)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť