NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Krehučké kuracie prsia so zemiakovou prílohou
Krehučké kuracie prsia so zemiakovou prílohou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka    ·   9.1.2021

Krehučké kuracie prsia so zemiakovou prílohou

Vynikajúce krehké mäsko s ešte lepšou zemiakovou prílohou. Vyskúšajte prekvapiť svoje okolie s týmto jedlom. Autor: Minerálka

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
1 kg
kuracie prsia
150 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
1 lyžica
červená mletá paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
na obaľovanie
hladká múka
na vyprážanie
slnečnicový olej

Príloha:

1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
50 g
maslo
100 g
údený syr
150 ml
kyslá smotana
1 lyžica
strúhanka
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hlbokej miske si pripravíme marinádu. Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, cesnakom, soľou, paprikou a korením.
  2. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Pripravíme si fóliu, do ktorej budeme baliť obaľované kúsky mäska v marináde. Zakryjeme ich fóliou a odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny (najlepšie na celú noc).
  3. Takto pripravené odležané kuracie prsia obalíme v múke a smažíme ich na vopred rozohriatom oleji. Upečené necháme odkvapkať alebo ich ukladáme na papierový obrúsok. Druhou polovicou údeného syra posypeme kuracie prsia na tanieri.
  4. Pripravíme si prílohu. Zemiaky očistíme, nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou podľa chuti. Cibuľu nakrájame na plátky a zmiešame so zemiakmi. 1/2 syra a stuhnuté maslo nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do zmesi.
  5. Takto pripravenú zmes navrstvíme do formy, ktorú sme vymazali olejom, polejeme kyslou smotanou, posypeme strúhankou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

 

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov