Krehučké kuracie prsia so zemiakovou prílohou

Recept Krehučké kuracie prsia so zemiakovou prílohou

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce krehké mäsko s ešte lepšou zemiakovou prílohou. Vyskúšajte prekvapiť svoje okolie s týmto jedlom. Autor: Minerálka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

1 kgkuracie prsia
150 mlkyslá smotana
2 ksvajce
4 strúčikycesnak
1 lyžicačervená mletá paprika
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
na obaľovaniehladká múka
na vyprážanieslnečnicový olej

Príloha:

1 kgzemiaky
1 kscibuľa
50 gmaslo
100 gúdený syr
150 mlkyslá smotana
1 lyžicastrúhanka
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hlbokej miske si pripravíme marinádu. Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, cesnakom, soľou, paprikou a korením.
  2. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Pripravíme si fóliu, do ktorej budeme baliť obaľované kúsky mäska v marináde. Zakryjeme ich fóliou a odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny (najlepšie na celú noc).
  3. Takto pripravené odležané kuracie prsia obalíme v múke a smažíme ich na vopred rozohriatom oleji. Upečené necháme odkvapkať alebo ich ukladáme na papierový obrúsok. Druhou polovicou údeného syra posypeme kuracie prsia na tanieri.
  4. Pripravíme si prílohu. Zemiaky očistíme, nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou podľa chuti. Cibuľu nakrájame na plátky a zmiešame so zemiakmi. 1/2 syra a stuhnuté maslo nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do zmesi.
  5. Takto pripravenú zmes navrstvíme do formy, ktorú sme vymazali olejom, polejeme kyslou smotanou, posypeme strúhankou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť