NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Krehký jablkový závin
Krehký jablkový závin
Recept Krehký jablkový závin
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
LENULKA    ·   3.10.2020

Krehký jablkový závin

Krehký jablkový závin. Autor: Lenulka

Suroviny

Cesto:

35 dkg
polohrubá múka
10 dkg
práškový cukor
6 dkg
Hera
1 ks
vajce
1 ks
prášok do pečiva
6 lyžíc
mlieko

Náplň:

14 ks
jablko - podľa veľkosti
škorica
strúhané oriešky
hrozienka
strúhanka

Na dohotovenie:

práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na stôl si preosejeme múku a práškový cukor, pridáme prášok do pečiva, zmäknutý tuk, vajcia a mlieko. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chlade.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti. Cesto rozvaľkáme, na stred cesta (je vidieť na fotke) trochu posypem strúhankou (ja som mala z celozrnných rožkov), poukladáme nastrúhané jablká, posypem strúhanými orieškami, pridám škoricu a hrozienka.
  3. Pripravený závin nerolujem, ale iba preložím z oboch strán a konce zložím a podstrčím dole. Hotový závin prenesiem na plech vyložený papierom na pečenie. Takto spracujeme aj druhú polku cesta.
  4. Pripravené záviny vložíme do stredne vyhriatej rúry, pečieme asi 25 minút do ružova. Po upečení pocukrujeme.
  5. Tento netradične zabalený závin je u nás veľmi obľúbený.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár