Krehký jablkový závin

Recept Krehký jablkový závin
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

35 dkgpolohrubá múka
10 dkgpráškový cukor
6 dkgHera
1 ksvajce
1 ksprášok do pečiva
6 lyžícmlieko

Náplň:

14 ksjablko - podľa veľkosti
škorica
strúhané oriešky
hrozienka
strúhanka

Na dohotovenie:

práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na stôl si preosejeme múku a práškový cukor, pridáme prášok do pečiva, zmäknutý tuk, vajcia a mlieko. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chlade.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti. Cesto rozvaľkáme, na stred cesta (je vidieť na fotke) trochu posypem strúhankou (ja som mala z celozrnných rožkov), poukladáme nastrúhané jablká, posypem strúhanými orieškami, pridám škoricu a hrozienka.
  3. Pripravený závin nerolujem, ale iba preložím z oboch strán a konce zložím a podstrčím dole. Hotový závin prenesiem na plech vyložený papierom na pečenie. Takto spracujeme aj druhú polku cesta.
  4. Pripravené záviny vložíme do stredne vyhriatej rúry, pečieme asi 25 minút do ružova. Po upečení pocukrujeme.
  5. Tento netradične zabalený závin je u nás veľmi obľúbený.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť