Krehké vianočné kokosové rožteky, ktoré sa rozplývajú na jazyku aj vďaka poleve z ľadových gaštanov.

Recept Krehké vianočné kokosové rožteky, ktoré sa rozplývajú na jazyku aj vďaka poleve z ľadových gaštanov.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché kokosové vianočné cukrovinky, ktoré si zamilujete. Polevu som pripravila z ľadových gaštanov. Pridala som aj trochu masla, aby sa poleva leskla. Boli vynikajúce. Samozrejme, prvá dávka bola na skúšku, či vôbec budú chutiť a tiež chutili. Na Vianoce určite dvojitá dávka :) Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

100 ghladká múka
250 gpráškový cukor
125 gkokos
125 gmaslo
1 lyžičkaprášok do pečiva

Poleva:

2 kstyčinka Ľadové gaštany
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kokos a hladkú múku. Vznikne sypká zmes, ktorú rukami ešte vypracujeme do guľôčky. Odložíme ju do chladničky na hodinku a potom môžeme pokračovať ďalej.
  2. Pripravíme si formičky, ktoré nie je treba vymazávať tukom. Formičky plníme až po okraj.
  3. Pečieme pri teplote 170 stupňov dozlatista, asi 8 minút.
  4. Po upečení ich ešte horúce vyklopíme z formičiek. Necháme vychladnúť a polievame polevou z ľadových gaštanov - rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť