Krehké veterníky s čokoládovým krémom a šľahačkou

Recept Krehké veterníky s čokoládovým krémom a šľahačkou

Pridal: Petra H, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Slinky tečú už len pri pozeraní. Vynikajúce krehké odpaľované cesto a čokoládový krém sú skvelou voľbou potešiť náš žalúdok. Piekla som ich na víkendovú oslavu a boli vynikajúce :) Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Cesto:

200 mlvoda
100 mlolej
1 šálkahladká múka
4 ksvajce

Krém I.:

3 ksžĺtky
2 bal.vanilkový cukor
4 lyžicehladká múka
1 lyžicakakao
5 lyžíckryštálový cukor
1/2 lmlieko
10 dkghorká čokoláda
5 dkgnutela
3 ksbielok
3 dkgželatína

Krém II.:

2 bal.smotana na šľahanie
2,5 dlmlieko
podľa chuticukor

Na ozdobu:

2 dkghorká čokoláda
1 lyžicaolej
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu si dáme do hrnca a dáme ohriať na oheň. Pridáme olej a privedieme do varu. Keď nám voda vrie, odstavíme z ohňa a pridáme postupne múku - za stáleho miešania. Dáme znovu na oheň a za stáleho miešania vymiešame hladkú hmotu, ktorá sa odlepuje od stien hrnca a tiež od dna. Odstránime z ohňa a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom. Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na papier rovnomerné kruhy (malé ružičky - 4 až 5 cm). Dáme piecť na cca 35 - 40 minút. Počas pečenia rúru neotvárame! Keď uplynie čas, nevyberáme ich, ale len mierne pootvoríme dvierka na rúre a necháme ich 10 minút odstáť. Po uplynutí 10 minút môžeme veterníky vybrať a necháme ich vychladnúť.
  3. Pripravíme si čokoládový krém. Žĺtky zmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kr. cukor a múku. Dôkladne premiešame a pridáme kakao a cca 1 dl mlieka. Zvyšné mlieko si dáme do hrnca a zohrejeme. Keď máme zahriate mlieko, pridáme k nemu žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu a nutellu. Miešaním rozpustíme. Necháme mierne vychladnúť. Do vlažného krému pridáme vyšľahané bielky a premiešame. Následne pridáme želatínu a dáme do chladničky.
  4. Pripravíme si plnku II. Smotanu v prášku si vymiešame v mlieku, s cukrom do krémovej hmoty.
  5. Vychladnuté veterníky si rozkrojíme a naplníme ich krémom a šľahačkou. Najskôr čokoládovým krémom a potom šľahačkou. Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť