Krehké veterníky s čokoládovým krémom a šľahačkou

Pridal: Petra H, 9.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Slinky tečú už len pri pozeraní. Vynikajúce krehké odpaľované cesto a čokoládový krém sú skvelou voľbou potešiť náš žalúdok. Piekla som ich na víkendovú oslavu a boli vynikajúce :) Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 9.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
200 mlvoda
100 mlolej
1 šálkahladká múka
4 ksvajce
Krém I.:
3 ksžĺtky
2 bal.vanilkový cukor
4 lyžicehladká múka
1 lyžicakakao
5 lyžíckryštálový cukor
1/2 lmlieko
10 dkghorká čokoláda
5 dkgnutela
3 ksbielok
3 dkgželatína
Krém II.:
2 bal.smotana na šľahanie
2,5 dlmlieko
podľa chuticukor
Na ozdobu:
2 dkghorká čokoláda
1 lyžicaolej
na posypaniepráškový cukor
- Vodu si dáme do hrnca a dáme ohriať na oheň. Pridáme olej a privedieme do varu. Keď nám voda vrie, odstavíme z ohňa a pridáme postupne múku - za stáleho miešania. Dáme znovu na oheň a za stáleho miešania vymiešame hladkú hmotu, ktorá sa odlepuje od stien hrnca a tiež od dna. Odstránime z ohňa a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom. Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na papier rovnomerné kruhy (malé ružičky - 4 až 5 cm). Dáme piecť na cca 35 - 40 minút. Počas pečenia rúru neotvárame! Keď uplynie čas, nevyberáme ich, ale len mierne pootvoríme dvierka na rúre a necháme ich 10 minút odstáť. Po uplynutí 10 minút môžeme veterníky vybrať a necháme ich vychladnúť.
- Pripravíme si čokoládový krém. Žĺtky zmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kr. cukor a múku. Dôkladne premiešame a pridáme kakao a cca 1 dl mlieka. Zvyšné mlieko si dáme do hrnca a zohrejeme. Keď máme zahriate mlieko, pridáme k nemu žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu a nutellu. Miešaním rozpustíme. Necháme mierne vychladnúť. Do vlažného krému pridáme vyšľahané bielky a premiešame. Následne pridáme želatínu a dáme do chladničky.
- Pripravíme si plnku II. Smotanu v prášku si vymiešame v mlieku, s cukrom do krémovej hmoty.
- Vychladnuté veterníky si rozkrojíme a naplníme ich krémom a šľahačkou. Najskôr čokoládovým krémom a potom šľahačkou. Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehké větrníky s čokoládovou náplní a šlehačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne ptysie z nadzieniem czekoladowym i bitą śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarte Windbeutel mit Schokocreme und Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Lágy képviselőfánk csokoládés és tejszínes krémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU