Krehké vanilkové rožteky s mandľami

Recept Krehké vanilkové rožteky s mandľami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto mandľové rožteky sú vďaka škrobovej múke v ceste krásne krehké... Nepoužívam formu, tvarujem ručne. Je to pre mňa relax, takže si to veľmi užívam. Milujem vianočné pečenie a hlavne milujem rožky na akýkoľvek spôsob. Moje obľúbené sú ešte makové. Je to trochu netradičná kombinácia, ale veľmi chutná. Odporúčam vyskúšať. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

150 ghladká múka
70 gškrobová múka (môže byť zemiaková alebo kukuričná)
70 gpráškový cukor
80 gmleté mandle
150 gmaslo
1 ksžĺtok
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zmiešame rukami v miske (maslo aj vajcia musia byť úplne studené z chladničky). Toto cesto sa veľmi ťažko spracováva, treba trpezlivo miešať, kým sa to nespojí dohromady.
  2. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vyváľam bochník a dám do chladničky poriadne schladiť, pretože s mäkkým cestom sa zle pracuje. Po asi hodinke vyberiem cesto a na pomúčenej doske rukami urobím valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobím rožtek.
  3. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Nedávam je veľmi husto, ja mám plech 30 x 40 cm a dávam piecť naraz 20 rožtekov (5 radov po 4 ks).
  4. Piekla som na 180° asi 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rožteky by mali aj po upečení zostať pekne bledé, len zospodu upečené do svetlohneda.
  5. Chvíľu ich nechám na plechu vychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
  6. Z tejto dávky cesta som urobila asi 40 maličkých rožtekov.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť