NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Krehké vanilkové rožteky s mandľami
Krehké vanilkové rožteky s mandľami
Recept Krehké vanilkové rožteky s mandľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   11.10.2020

Krehké vanilkové rožteky s mandľami

Tieto mandľové rožteky sú vďaka škrobovej múke v ceste krásne krehké... Nepoužívam formu, tvarujem ručne. Je to pre mňa relax, takže si to veľmi užívam. Milujem vianočné pečenie a hlavne milujem rožky na akýkoľvek spôsob. Moje obľúbené sú ešte makové. Je to trochu netradičná kombinácia, ale veľmi chutná. Odporúčam vyskúšať. Autor: Janaha

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
150 g
hladká múka
70 g
škrobová múka (môže byť zemiaková alebo kukuričná)
70 g
práškový cukor
80 g
mleté mandle
150 g
maslo
1 ks
žĺtok
na obaľovanie
práškový cukor
na obaľovanie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny zmiešame rukami v miske (maslo aj vajcia musia byť úplne studené z chladničky). Toto cesto sa veľmi ťažko spracováva, treba trpezlivo miešať, kým sa to nespojí dohromady.
  2. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vyváľam bochník a dám do chladničky poriadne schladiť, pretože s mäkkým cestom sa zle pracuje. Po asi hodinke vyberiem cesto a na pomúčenej doske rukami urobím valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobím rožtek.
  3. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Nedávam je veľmi husto, ja mám plech 30 x 40 cm a dávam piecť naraz 20 rožtekov (5 radov po 4 ks).
  4. Piekla som na 180° asi 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rožteky by mali aj po upečení zostať pekne bledé, len zospodu upečené do svetlohneda.
  5. Chvíľu ich nechám na plechu vychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
  6. Z tejto dávky cesta som urobila asi 40 maličkých rožtekov.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár