Krehké sušienky s kondenzovaným mliekom

Recept Krehké sušienky s kondenzovaným mliekom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké sušienky s kondenzovaným mliekom. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť fantastická. Ku šálke kávy alebo čaju odporúčam. Ak deň, dva postoja, sú jemnejšie, menej chrumkavé, ale to vôbec nevadí. Možno to bolo len tým, že ja som ich dala do uzatvárateľnej nádoby a dala som ich do chladničky, kde zvlhli. Ak je však dáte do krabičky a len na chladné miesto, myslím, že nenavlhnú a budú chrumkavé aj na ďalšie dni. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 hrnčekyhladká múka
100 gmaslo
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkavanilkový cukor
3 lyžicevoda
175 g (už karamelizované)kondenzované mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku, na menšie časti nakrájané maslo, prášok do pečiva pomocou kuchynského mixéra rozmixujeme, pridáme polovicu kondenzovaného mlieka, vodu a vanilkový cukor. Spracujeme mäkké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého pomocou formičky vykrojíme kolieska. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 10 minút.
  3. Upečené sušienky vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Zvyšným kondenzovaným mliekom naplníme sušienky, posypeme ich práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť