Krehké kokosové kolieska v čokoláde

Pridal: NajLucka, 2.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krehké kokosové kolieska v čokoláde.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 2.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Budeme potrebovať:
2 ksbielok
podľa hmotnosti bielkovkryštálový cukor
1 lyžičkakukuričný škrob
50 gčokoláda
1 lyžičkaolej
na obaleniekokos
- Najlepšie bielkové cesto je vždy vtedy, keď odvážime bielky a pridáte dvojnásobné množstvo cukru, keďže každé vajíčko ma inú hmotnosť.
- Vo vodnom kúpeli šľaháme bielky do tuhej peny spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, odstavíme, pridáme škrob a znovu mixérom šľaháme do hladka.
- Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom. Dáme do vopred vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 80 stupňov cca 2-3 hodiny.
- Polovicu kolieska namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali olej a ozdobíme kokosom.
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehká kokosová kolečka v čokoládě.
KOMENTÁRE K RECEPTU