Krehké kokosové kolieska v čokoláde

Recept Krehké kokosové kolieska v čokoláde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké kokosové kolieska v čokoláde.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 ksbielok
podľa hmotnosti bielkovkryštálový cukor
1 lyžičkakukuričný škrob
50 gčokoláda
1 lyžičkaolej
na obaleniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najlepšie bielkové cesto je vždy vtedy, keď odvážime bielky a pridáte dvojnásobné množstvo cukru, keďže každé vajíčko ma inú hmotnosť.
  2. Vo vodnom kúpeli šľaháme bielky do tuhej peny spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, odstavíme, pridáme škrob a znovu mixérom šľaháme do hladka.
  3. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom. Dáme do vopred vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 80 stupňov cca 2-3 hodiny.
  4. Polovicu kolieska namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali olej a ozdobíme kokosom.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť