NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Krehké kokosové kolieska v čokoláde
Krehké kokosové kolieska v čokoláde
Recept Krehké kokosové kolieska v čokoláde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.10.2020

Krehké kokosové kolieska v čokoláde

Krehké kokosové kolieska v čokoláde.

Suroviny

Budeme potrebovať:

2 ks
bielok
podľa hmotnosti bielkov
kryštálový cukor
1 lyžička
kukuričný škrob
50 g
čokoláda
1 lyžička
olej
na obalenie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najlepšie bielkové cesto je vždy vtedy, keď odvážime bielky a pridáte dvojnásobné množstvo cukru, keďže každé vajíčko ma inú hmotnosť.
  2. Vo vodnom kúpeli šľaháme bielky do tuhej peny spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, odstavíme, pridáme škrob a znovu mixérom šľaháme do hladka.
  3. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom. Dáme do vopred vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 80 stupňov cca 2-3 hodiny.
  4. Polovicu kolieska namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali olej a ozdobíme kokosom.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár