NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Kráľovná všetkých bublanín. Najrýchlejšia a najchutnejšia bublanina vhodná pre čerstvé aj mrazené ovocie.
Kráľovná všetkých bublanín. Najrýchlejšia a najchutnejšia bublanina vhodná pre čerstvé aj mrazené ovocie.
Recept Kráľovná všetkých bublanín. Najrýchlejšia a najchutnejšia bublanina vhodná pre čerstvé aj mrazené ovocie.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   1.6.2024

Kráľovná všetkých bublanín. Najrýchlejšia a najchutnejšia bublanina vhodná pre čerstvé aj mrazené ovocie.

Najrýchlejšia bublanina, akú som kedy pripravovala. Celá príprava mi zabrala len 10 minút. Aj keď pečenie trvá dlhšie, výsledok stojí za to – bublanina je nadýchaná a veľmi chutná. Tento recept je ideálny pre nečakané návštevy alebo keď máte chuť na niečo sladké, ale nechcete tráviť hodiny v kuchyni. Určite si ho obľúbi celá rodina!

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

300 g
kryštálový cukor
6 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
300 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
podľa chuti
marhule, slivky

Na posýpku:

4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
hrubá múka
4 lyžice
hera/maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Keď je zmes vyšľahaná, pridáme olej a vodu. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Do takto premiešanej zmesi som pridala vyšľahaný sneh z bielkov a jemne premiešala vareškou. Hmotu som naliala na väčší plech na pečenie, ktorý som vymastila tukom a vysypala hrubou múkou. Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov približne 5 minút.
  3. Ovocie nakrájame na menšie kúsky a po 5 minútach pečenia cesto vyberieme z rúry. Posypeme ho nakrájaným ovocím, ktoré rozložíme rovnomerne a husto po celej ploche cesta. Plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút. Medzitým si pripravíme posýpku z uvedených surovín.
  4. Po 10 minútach posypeme ovocie posýpkou a pečieme približne ďalších 30 minút. Priebežne kontrolujeme, pretože každá rúra pečie inak. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Výsledok je nadýchaný, krehký a veľmi chutný! V tomto letnom počasí je to ideálny dezert. Mňamka!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár