Kráľ zákuskov Oblíž prst

Recept Kráľ zákuskov Oblíž prst
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Slávnostný zákusok, ktorý u nás doma nesmie chýbať na vianočnom stole. Už teraz sa teším znova na Vianoce a sladké dobroty, ktoré budem piecť.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
200 gkryštálový cukor
5 lyžícvoda
160 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
3 lyžicekakao

Krém:

500 mlmlieko
5 ksžĺtok
4 lyžicehladká múka
1 bal.vanilkový cukor
150 gkryštálový cukor
250 gmaslo

Bielková pena:

5 ksbielok
200 gkryštálový cukor
1 kscitrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhej peny, pridáme jedno žĺtko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme vodu a na záver už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a cesto navrstvíme na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút - sledujeme.
  2. V mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme cukor, múku, vanilku a dáme variť. Varíme do úplneho zhustnutia. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala "pudingu". Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame "puding" a vyšľaháme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto.
  3. V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom a šťavou z jedného citróna na hustú penu. Na krém navrstvíme bielkovú penu a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
  4. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny a nakrájame.

Ďakujeme za povolenie k zdieľaniu receptu od skvelej 
kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť