Kráľ zákuskov Oblíž prst

Pridal: NajLucka, 7.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Slávnostný zákusok, ktorý u nás doma nesmie chýbať na vianočnom stole. Už teraz sa teším znova na Vianoce a sladké dobroty, ktoré budem piecť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 7.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
200 gkryštálový cukor
5 lyžícvoda
160 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
3 lyžicekakao
Krém:
500 mlmlieko
5 ksžĺtok
4 lyžicehladká múka
1 bal.vanilkový cukor
150 gkryštálový cukor
250 gmaslo
Bielková pena:
5 ksbielok
200 gkryštálový cukor
1 kscitrón
- Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhej peny, pridáme jedno žĺtko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme vodu a na záver už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a cesto navrstvíme na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút - sledujeme.
- V mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme cukor, múku, vanilku a dáme variť. Varíme do úplneho zhustnutia. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala "pudingu". Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame "puding" a vyšľaháme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto.
- V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom a šťavou z jedného citróna na hustú penu. Na krém navrstvíme bielkovú penu a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
- Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny a nakrájame.
Ďakujeme za povolenie k zdieľaniu receptu od skvelej
kuchárky - Blažena Sadovská
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Král zákusků Oblíž prst.
KOMENTÁRE K RECEPTU