Krakovský ovocný koláč s krehkou penou

Recept Krakovský ovocný koláč s krehkou penou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci recept na penový koláč s ovocím a vanilkovým krémom, ktorý zatiaľ medzi ovocnými koláčmi nemá konkurenciu. Krehký a zároveň šťavnatý, plný ovocia. Už sa teším, keď bude domáce čerstvé ovocie. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
50 gkryštálový cukor
100 gmaslo
3 ksžĺtok

Krém:

1 lyžicahladká múka
1 lyžicakukuričný škrob
250 mlmlieko
50 gkryštálový cukor
1 ksžĺtok
1 bal.vanilkový cukor
100 gmaslo
podľa chutivanilková esencia

Pena:

4 ksbielok
125 gpráškový cukor
1/2 lyžicekukuričný škrob

Ďalej:

podľa chutiovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, nakrájané maslo z chladničky, žĺtky a nakoniec aj cukor. Vypracujeme jednotné cesto (ak je príliš drobivé, pridáme trochu vody).
  2. Pripravíme si plech na pečenie s veľkosťou 25x30 cm, dno vyložíme papierom na pečenie tak, aby bol papier aj na okrajoch plechu. Pomocou malého valčeka rozvaľkáme cesto v plechu.
  3. Cesto posypeme ovocím a ovocie potrieme rozšľahaným bielkovým snehom (bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver pridáme škrob. Krátko ešte šľaháme a máme hotovo.) A dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút - sledujeme. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme cesto na polovicu.
  5. Všetky suroviny okrem masla dáme do hrnca a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej kaše pridáme maslo a mixérom krátko vymixujeme.
  6. Krémom potrieme jeden plát cesta, zakryjeme ho druhým cestom a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť