NajRecept.sk Dezerty Koláče Krakovský ovocný koláč s krehkou penou
Krakovský ovocný koláč s krehkou penou
Recept Krakovský ovocný koláč s krehkou penou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   16.4.2021

Krakovský ovocný koláč s krehkou penou

Vynikajúci recept na penový koláč s ovocím a vanilkovým krémom, ktorý zatiaľ medzi ovocnými koláčmi nemá konkurenciu. Krehký a zároveň šťavnatý, plný ovocia. Už sa teším, keď bude domáce čerstvé ovocie. Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
50 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
3 ks
žĺtok

Krém:

1 lyžica
hladká múka
1 lyžica
kukuričný škrob
250 ml
mlieko
50 g
kryštálový cukor
1 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
maslo
podľa chuti
vanilková esencia

Pena:

4 ks
bielok
125 g
práškový cukor
1/2 lyžice
kukuričný škrob

Ďalej:

podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, nakrájané maslo z chladničky, žĺtky a nakoniec aj cukor. Vypracujeme jednotné cesto (ak je príliš drobivé, pridáme trochu vody).
  2. Pripravíme si plech na pečenie s veľkosťou 25x30 cm, dno vyložíme papierom na pečenie tak, aby bol papier aj na okrajoch plechu. Pomocou malého valčeka rozvaľkáme cesto v plechu.
  3. Cesto posypeme ovocím a ovocie potrieme rozšľahaným bielkovým snehom (bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver pridáme škrob. Krátko ešte šľaháme a máme hotovo.) A dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút - sledujeme. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme cesto na polovicu.
  5. Všetky suroviny okrem masla dáme do hrnca a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej kaše pridáme maslo a mixérom krátko vymixujeme.
  6. Krémom potrieme jeden plát cesta, zakryjeme ho druhým cestom a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár