NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Kotletky v omáčke s horčicou
Kotletky v omáčke s horčicou
Recept Kotletky v omáčke s horčicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lea012 Lea012    ·   25.10.2020

Kotletky v omáčke s horčicou

Diétne hlavné jedlo - ryža s hráškom a cibuľou, pečené mäso s omáčkou z horčice. Autor: Lea

Suroviny

Mäso:

500 g
bravčová kotleta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
horčica
2 ks
cibuľa

Hrášková ryža:

250 g
ryža
1 balenie
mrazený hrášok
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
0,5 l
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Sprudka orestujeme a podlejeme vodou. Mäso dusíme cca 1 hodinu.
  2. Potom pridáme cibuľku nakrájanú na kocky a varíme ešte 10 minút. Omáčku zahustíme pohánkovou múkou a krátko povaríme.
  3. Hráškovú ryžu pripravíme tak, že si prepláchneme ryžu pod studenou vodou, podlejeme pol litrom vody, pridáme hrášok a osolíme.
  4. Ošúpeme si menšiu cibuľu a pridáme k zmesi ryže a hrášku, potom varíme na miernom ohni cca 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár