NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Kôprovka s vajcami a kysnutou knedľou
Kôprovka s vajcami a kysnutou knedľou
Recept Kôprovka s vajcami a kysnutou knedľou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   24.4.2023

Kôprovka s vajcami a kysnutou knedľou

Bola som na návšteve pri kamarátke a tá ma pohostila svojim obedom a mne hneď napadlo: mňam urobím si podľa jej receptu cez víkend. Recept bol klasický a ja som zostala verná jej chuti a tak som sa hneď na druhý deň pustila do prípravy. Vznikol z toho chutný obed, z ktorého mi ešte zostalo aj na večeru. Ale iba jedna porcia, bohužiaľ.

Suroviny
100 g
maslo
3 lyžice
hladká múka
cca 1000 ml
mlieko
kelímok
smotana na šľahanie 31%
podľa chuti
cukor, soľ, ocot, biele korenie
zväzok
čerstvý kôpor
na podávanie
vajcia natvrdo
knedľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z masla a múky vymiešame svetlú zápražku, ktorú nariedime chladným mliekom cca 400 ml, pridáme smotanu, osolíme, osladíme podľa chuti, pridáme ocot a za občasného miešania na miernom plameni prevaríme 20 minút.
  2. V priebehu varenia dolievame mlieko.
  3. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor a už nevaríme. Výsledná chuť omáčky by mala byť skôr sladká.
  4. Podávame s natvrdo uvareným vajcom a knedľou.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár