Konzervované paradajky s mrkvovou vňaťou bez nakladača

Recept Konzervované paradajky s mrkvovou vňaťou bez nakladača
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vedeli ste, že aj mrkvová vňať sa dá použiť na zaváranie? Paradajky sa čoskoro začnú červenať v našej záhrade, preto hneď treba myslieť aj na zimu a pripraviť si chutné cherry paradajky v náleve bez žiadneho prípravku z obchodu ako sú nakladače, pripravené šťavy alebo umelé konzervanty. Postačí vám iba cukor, soľ, ocot, cesnak a koreniny. Základné suroviny a výsledok je neskutočne dobrý. Určite vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1,8 kgparadajka
1-2 ksbobkový list
zväzokmrkvová vňať
1 lyžicasoľ
4 strúčikycesnak
5 guličiekkorenie
1,5 lvoda
4 lyžicekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme poháre, do ktorých budeme nakladať. Poriadne ich umyte vodou, do ktorej sme pridali trochu soli, opláchneme a osušíme. Urobte to aj s viečkami od pohárov.
  2. Umyjeme paradajky, mrkvovú vňať, očistíme cesnak. Ak chcete, aby vám paradajky nepopraskali, mám na to jeden trik. Špáradlom urobte niekoľko dierok pri tvrdšej časti (tam, kde bola stonka).
  3. Do pohára vložíme mrkvovú vňať, bobkový list, strúčik cesnaku, prípadne dve-tri guľôčky korenia. Poukladáme cherry paradajky až po vrch pohára.
  4. Nalejeme do naložených pohárov prevarenú vodu, poháre uzavrieme a necháme stáť 15-20 minút. Potom vodu zlejeme do hrnca, pridáme soľ a cukor a privedieme do varu. Keď voda vrie, pridáme cukor a premiešame.
  5. Pripraveným nálevom znovu zalejeme cherry paradajky, pohár uzavrieme, otočíme hore dnom, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť.
  6. Potom ich odložíme do tmavej komory a papáme cez zimu.

Zdroj: Xcook

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť