Koláč s pudingom a kyslou smotanou
Božská chuť škorice! Vynikajúci koláč s kyslou smotanou, ktorý zmizne z plechu za neuveriteľne rýchly čas. Puding pečieme spolu s tmavým a svetlým cestom, ako napríklad pri známom a tradičnom receptu Macocha. Nebojte sa, puding počas pečenia určite stuhne, takže sa nič nebude roztekať. Na vrch robím škoricovo smotanovú vrstvu. Tú škoricu neodporúčam vynechať, dodá celému koláču vynikajúcu chuť. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
300 gkryštálový cukor
300 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
100 mlvoda
100 mlslnečnicový olej
20 gkakao
Ďalej budeme potrebovať:
450 mlkyslá smotana
50 gkryštálový cukor
3 lyžičkyškorice
Puding:
1 lmlieko
2 bal.vanilkový puding
7 lyžíckryštálový cukor
- Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej, vodu a zmiešame.
- Vaječné bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne pridáme do žĺtkovej hmoty. Premiešame.
- Takto pripravené cesto si rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme kakao a premiešame. Cestá vylejeme na vyššej plech, ktorý sme si vystlali papierom.
- Puding si uvaríme v mlieku, do ktorého sme pridali cukor. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme na 180 stupňov cca 30 - 35 minút.
- Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečený a vychladnutý koláč. Posypeme ho škoricou a necháme odpočívať minimálne 4 hodiny v chladničke. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kuchen mit Pudding, saurer Sahne und Zimt an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejfölös-pudingos szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU