NajRecept.sk Dezerty Múčniky Koláč s pudingom a kyslou smotanou
Koláč s pudingom a kyslou smotanou
Recept Koláč s pudingom a kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   9.1.2021

Koláč s pudingom a kyslou smotanou

Božská chuť škorice! Vynikajúci koláč s kyslou smotanou, ktorý zmizne z plechu za neuveriteľne rýchly čas. Puding pečieme spolu s tmavým a svetlým cestom, ako napríklad pri známom a tradičnom receptu Macocha. Nebojte sa, puding počas pečenia určite stuhne, takže sa nič nebude roztekať. Na vrch robím škoricovo smotanovú vrstvu. Tú škoricu neodporúčam vynechať, dodá celému koláču vynikajúcu chuť. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
300 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
100 ml
voda
100 ml
slnečnicový olej
20 g
kakao

Ďalej budeme potrebovať:

450 ml
kyslá smotana
50 g
kryštálový cukor
3 lyžičky
škorice

Puding:

1 l
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
7 lyžíc
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej, vodu a zmiešame.
  2. Vaječné bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne pridáme do žĺtkovej hmoty. Premiešame.
  3. Takto pripravené cesto si rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme kakao a premiešame. Cestá vylejeme na vyššej plech, ktorý sme si vystlali papierom.
  4. Puding si uvaríme v mlieku, do ktorého sme pridali cukor. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme na 180 stupňov cca 30 - 35 minút.
  5. Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečený a vychladnutý koláč. Posypeme ho škoricou a necháme odpočívať minimálne 4 hodiny v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár