Koláč s čerešňami a tvarohovo-makovou plnkou

Recept Koláč s čerešňami a tvarohovo-makovou plnkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V sezóne čerešní som sa rozhodla pripraviť z nich nejaký koláč. A tak vznikol tento recept na chutný dezert doplnený o tvaroh a mak. Myslím si, že by sa dalo použiť aj iné sezónne ovocie a koláčik bude stále super.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ

100 ghladká špaldová múka
100 gpomixované ovsené vločky
50 gmaslo
30 gmed
1 kusvaječný žĺtok
voda

Plnka

250 gjemný tvaroh
20gmletý mak
1 kusvaječný bielok
200 godkôstkované čerešne
15 gmed

Posýpka

40 ghladká špaldová múka
15 govsené vločky
15 gtrstinový cukor
10 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ingrediencie na korpus zmiešame a ručne vypracujeme cesto. Ak je moc suché pridáme vodu. Cesto natlačíme na dno okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov 7-10 minút.
  2. Tvaroh zmiešame s makom a medom. Z vaječného bielku vyšľaháme sneh a vmiešame do tvarohovej zmesi. Nakoniec primiešame čerešne, pokrájané na menšie kúsky. Plnku navrstvíme na korpus.
  3. Ingrediencie na posýpku zmiešame, maslo by malo byť izbovej teploty. Namrvíme ju na plnku. Takto pripravený koláč dáme piecť na 170 stupňov približne 35 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť