Kokosový veľkonočný baránok

Recept Kokosový veľkonočný baránok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takého baránka som robila na Veľkú noc tohto roku. Nemala som veľmi čas pridávať recept ešte pred sviatkami, tak ho pridávam teraz. Škoda, že ste ho nemohli vyskúšať a urobiť mu premiéru tohto roku na Veľkú noc, ale nezúfajte, môžete to skúsiť už budúci rok alebo ho urobte len tak na skúšku, aby ste vedeli, či vám bude chutiť :) U nás doma mal veľmi veľký úspech , každý chválil dizajn a, samozrejme, chuťovo bol ešte lepší. Autor: Lenulka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 hrnčekypolohrubá múka
1 hrnčekkrupicový cukor
1 ksprášok do pečiva
3 ksvajce
1/2 hrnčekaolej
1 hrnčekmlieko
100 gkokos

Na dozdobenie:

maslový krém
poleva
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme všetky sypké suroviny a premiešame. Potom pridáme vajcia, olej a miešame a postupne prilievame mlieko.
    Dôkladne premiešame.
  2. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v stredne vyhriatej rúre - na 180° C asi 50 minút - skúsime špajdľou.
  3. Baránka vyklopíme a po úplnom vychladnutí dozdobíme podľa vlastnej fantázie - polevou alebo len pocukrujeme - ja som ho ozdobila maslovým krémom.
  4. Ja som si tento rok takto pohrala, pretože som fotku posielala do súťaže. Ozdôbky, ktoré sú pri baránkovi, sú tiež doma vyrobené - receptík a návody dodám nabudúce.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť