NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosovo - pomerančové crinkles
Kokosovo - pomerančové crinkles
Recept Kokosovo - pomerančové crinkles
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   7.10.2020

Kokosovo - pomerančové crinkles

Tento rok som sa pustila do pečenia nových koláčikov a hneď ako prvé som vyskúšala kokosovo pomarančové crinkles, ktoré sa obaľujú ešte pred pečením v práškovom cukre a potom počas pečenia krásne popraskajú a vytvoria tak krásny vzhľad, ktorému určite neodoláte. Milujem vôňu pomaranča a počas pečenia je ešte intenzívnejšia. Skúste a určite budete spokojní s výsledkom. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
150 g
krupicový cukor
2 ks
vajce
60 g
zmäknuté maslo
240 g
hladká múk
1/2 sáčku
prášok do pečiva
štipka
soľ
180 g
kokos
1 ks
pomaranč (kôra z celého, šťava z polovice)
na obalenie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce a šľaháme do peny. Pridáme štipku soli, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča, kokosovú múku a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Vypracujeme polotuhé cesto a dáme do mikroténového vrecka na hodinu do chladničky.
  3. Dva nízke plechy si vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou odkrajujeme malé kúsky cesta, v dlaniach zaguľatíme na veľkosť čerešne a kladieme na tácku.
  4. Do misky si nasypeme práškový cukor, vložíme pár guličiek a jemne miskou zatrasieme, aby sa guličky dôkladne cukrom obalili. S rozostupmi cca 3 cm kladieme na plech a v rúre na 180 stupňov pečieme cca 15 až 20 minút. Doba pečenia môže byť aj kratšia, záleží na rúre.
  5. Že máme upečené, spoznáme podľa farby, musia byť svetlo ružové, zhora trochu popraskané a keď ich vezmeme do prstov, idú ľahko od papiera a sú tvrdé.
  6. Po vychladnutí vložíme bochníčky do uzatvárateľnej krabičky.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Lenka Lenka    ·   21.12.2022   ·   Odpovedať   ·  

Luxusní záležitost , netušila jsem vůbec co je tohle za jednoduše připravenou dobrotu 😇

NejLucka NejLucka    ·   30.12.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár