Kokosovo - pomerančové crinkles

Recept Kokosovo - pomerančové crinkles
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok som sa pustila do pečenia nových koláčikov a hneď ako prvé som vyskúšala kokosovo pomarančové crinkles, ktoré sa obaľujú ešte pred pečením v práškovom cukre a potom počas pečenia krásne popraskajú a vytvoria tak krásny vzhľad, ktorému určite neodoláte. Milujem vôňu pomaranča a počas pečenia je ešte intenzívnejšia. Skúste a určite budete spokojní s výsledkom. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

150 gkrupicový cukor
2 ksvajce
60 gzmäknuté maslo
240 ghladká múk
1/2 sáčkuprášok do pečiva
štipkasoľ
180 gkokos
1 kspomaranč (kôra z celého, šťava z polovice)
na obaleniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce a šľaháme do peny. Pridáme štipku soli, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča, kokosovú múku a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Vypracujeme polotuhé cesto a dáme do mikroténového vrecka na hodinu do chladničky.
  3. Dva nízke plechy si vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou odkrajujeme malé kúsky cesta, v dlaniach zaguľatíme na veľkosť čerešne a kladieme na tácku.
  4. Do misky si nasypeme práškový cukor, vložíme pár guličiek a jemne miskou zatrasieme, aby sa guličky dôkladne cukrom obalili. S rozostupmi cca 3 cm kladieme na plech a v rúre na 180 stupňov pečieme cca 15 až 20 minút. Doba pečenia môže byť aj kratšia, záleží na rúre.
  5. Že máme upečené, spoznáme podľa farby, musia byť svetlo ružové, zhora trochu popraskané a keď ich vezmeme do prstov, idú ľahko od papiera a sú tvrdé.
  6. Po vychladnutí vložíme bochníčky do uzatvárateľnej krabičky.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť