Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy

Recept Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Spojenie tých najlepších chutí! Síce veľa cukru, ale množstvo môžete upraviť podľa seba.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Linecké pečivo:

250 ghera
400 ghladká múka
100 gpráškový cukor
3 ksžĺtok
1 bal.Zlatý klas / vanilkový puding
1 bal.vanilkový cukor

1.vrstva:

300 gmleté vlašské orechy
270 gpráškový cukor
120 gmaslo
3 lyžicerum
40 gkakao

2. vrstva:

500 gpráškový cukor
150 gkokos
6 lyžícrum
100 gmaslo

Na poliatie:

čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme cez jemné sito minimálne 2x, pridáme stuhnutú Heru alebo Palmarin (nastrúhame), žĺtky, cukor, zlatý klas alebo vanilkový puding, vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme kolieska s rozmerom aký máme včelí úľ alebo môžete použiť odmerku od kávy alebo mini naberačku. V originálnom recepte sa používala odmerka od kávy - v konečnom dôsledku to vyzeralo ako mini bombička, ktorá bola guľatá a nie špicatá, ale ja som ju doma nemala, tak som použila včelie úliky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
  3. Všetky suroviny na 1. vrstvu a všetky suroviny na 2. vrstvu dôkladne spracujeme, aby sme vytvorili jednotné hmoty, ktoré budeme plniť do formičiek.
  4. Pripravíme si formičku alebo odmerku a začneme vrstviť. Najskôr biele, potom tmavé a nakoniec to prilepíme lineckým kolieskom. Aby sa hneď prvá vrstva nenalepila na formičku, obalila som ju ešte v práškovom cukre. Ale len zľahka, pretože v recepte je toho cukru veľa.
  5. Odložíme do chladničky a potom obalíme v rozpustenej čokoláde. Sú sladké, nabudúce určite práškového cukru uberiem, ale sú fantastické!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť