NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy
Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy
Recept Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   15.10.2020

Kokosovo-orechové maškrtenie - delobuchy

Spojenie tých najlepších chutí! Síce veľa cukru, ale množstvo môžete upraviť podľa seba.

Suroviny

Linecké pečivo:

250 g
hera
400 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 bal.
Zlatý klas / vanilkový puding
1 bal.
vanilkový cukor

1.vrstva:

300 g
mleté vlašské orechy
270 g
práškový cukor
120 g
maslo
3 lyžice
rum
40 g
kakao

2. vrstva:

500 g
práškový cukor
150 g
kokos
6 lyžíc
rum
100 g
maslo

Na poliatie:

čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme cez jemné sito minimálne 2x, pridáme stuhnutú Heru alebo Palmarin (nastrúhame), žĺtky, cukor, zlatý klas alebo vanilkový puding, vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme kolieska s rozmerom aký máme včelí úľ alebo môžete použiť odmerku od kávy alebo mini naberačku. V originálnom recepte sa používala odmerka od kávy - v konečnom dôsledku to vyzeralo ako mini bombička, ktorá bola guľatá a nie špicatá, ale ja som ju doma nemala, tak som použila včelie úliky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
  3. Všetky suroviny na 1. vrstvu a všetky suroviny na 2. vrstvu dôkladne spracujeme, aby sme vytvorili jednotné hmoty, ktoré budeme plniť do formičiek.
  4. Pripravíme si formičku alebo odmerku a začneme vrstviť. Najskôr biele, potom tmavé a nakoniec to prilepíme lineckým kolieskom. Aby sa hneď prvá vrstva nenalepila na formičku, obalila som ju ešte v práškovom cukre. Ale len zľahka, pretože v recepte je toho cukru veľa.
  5. Odložíme do chladničky a potom obalíme v rozpustenej čokoláde. Sú sladké, nabudúce určite práškového cukru uberiem, ale sú fantastické!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár