Kokosovo mandľové laskonky plnené karamelovým krémom

Recept Kokosovo mandľové laskonky plnené karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebo v hube - tak sa hovorí týmto koláčikom. S kokosom a mandľami, naplnené karamelovým krémom s likérom a navrchu citrónová poleva. Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 ghladká múka
50 gstrúhaný kokos
50 gstrúhané olúpané mandle
1 balíčekvanilkový cukor
50 gpráškový cukor
100 gmaslo
1 ksvajce
2 ksžĺtok
štipkasoľ
1 lyžičkacitrónová kôra

Krém:

100 gmaslo
1 lyžičkapráškový cukor
100 gSalko
2-3 lyžicekokosový likér

Poleva:

práškový cukor
bielok
kokosový likér

Ostatné:

na doskumúka
papier na pečenie
pikantná marmeláda
rozpustená horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vyšľaháme s lyžicou cukru do peny, pridáme skaramelizované salko a celý krém ešte ochutíme kokosovým likérom. Dodá vynikajúcu chuť.
  2. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Nezabúdajte múku s práškovým cukrom preosiať.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme ováliky. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a dáme upiecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8-9 minút.
  4. Potom ich zlepujeme krémom a vrchnú časť namočíme do polevy (bielok vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme likér).
  5. Keď poleva zatuhne, na vrch nakreslíme čokoládové písmeno "L".

Môj blog: Sladkosti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť