Kokosovo jahodový zákusok

Recept Kokosovo jahodový zákusok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná kombinácia kokosu, čerstvých jahôd a na to trochu iný krém je určite to, čo zaručuje, že vaše chuťové poháriky príjemne pošteklí tento kokosovo jahodový zákusok. Určite nepatrí do kategórie zdravých, ale ten krém a jahody sú naozaj skvelé. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto (2x):

4 ksbielok
4 lyžicekryštálový cukor
70 gkokos
2 lyžicehrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Žĺtkový krém:

8 ksžĺtok
1 lmlieko
150 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
2 lyžicehladká múka
2 lyžičkyvanilková esencia
200 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
40 gprášková šľahačka
60 gsušené mlieko

Jahodová vrstva:

250 mlvoda
2 bal.jahodový puding
500 gjahody
100 gkryštálový cukor

Na ozdobenie:

jahody
smotana na šľahanie
kokosové guľky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr upečieme 2 cestá. Dno tortovej formy vyložíme papierom (priemer 23 cm) a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme. Ručne vmiešame kokos zmiešaný s práškom do pečiva a múkou. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, sledujeme. Po upečení je cesto veľmi krehké, pracujeme opatrne. Stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť.
  2. V mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme pudingový prášok, múku, cukor a dobre zamiešame. Uvaríme za stáleho miešania hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovou šľahačkou do peny, pridáme sušené mlieko a opäť dobre vyšľaháme. Pridáme esenciu a postupne aj vychladnutý žĺtkový puding a šľaháme.
  3. Jahody umyjeme, očistíme a odvážime. Pár jahôd môžeme odložiť bokom a ostatné rozmixujeme. Pridáme vodu, cukor a jahodový pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý rozdelíme na polovicu a ešte teplý natrieme na upečené a vychladnuté cesto. Odložíme na 10 minút do mrazničky.
  4. Jahodové cestá vyberieme z mrazničky, potrieme krémom a spojíme. Vrch ozdobiť podľa vlastnej fantázie a aspoň na hodinu dať do chladničky stuhnúť.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť