Kokosovo-citrónová bábovka

Recept Kokosovo-citrónová bábovka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná, veľmi mäkučká bábovka. Cesto pripravené z bieleho jogurtu dodá bábovke jemnú štruktúru.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

250 gpolohrubá múka
2 lyžičkyprášok do pečiva
170 gpráškový cukor
1 kscitrónová kôra
3 ksvajce
150 gmaslo
1 kelímokbiely jogurt
100 gkokos
50 mlcitrónová šťava
80 gkryštálový cukor
trochuvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do väčšej nádoby. Pridáme prášok do pečiva.
  2. Umyjeme citrón, osušíme a nastrúhame kôru z celého.
  3. Pridáme k múke, s práškom do pečiva, vajcia, cukor práškový, tuk, jogurt a premiešame. Nakoniec pridáme kokos. Všetko dôkladne prešleháme šľahačom.
  4. Bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme kokosom. Cesto vylejeme do formy.
  5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 160-170 stupňov a pečieme asi 40-45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút ešte vo forme, potom ju vyklopíme. Necháme vychladnúť, špajdlou popicháme do bábovky čo najviac.
  6. Z citrónovej šťavy, cukru a vody si uvaríme sirup. Varíme pár minút.
  7. Ešte teplým sirupom polievame bábovku na mriežke s tanierom, sirup, ktorý sa zleje naspodok, znovu nalejeme na bábovku.
  8. Nakoniec poprášime vrch kokosom. Rozkrájame a podávame. Dobrú chuť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Dorisa

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť