Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky

Recept Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok skúšam nové vianočné recepty a toto je prvý recept, ktorý som vyskúšala. Musím povedať, že sú naozaj veľmi dobré, len sú veľmi prácne. Upiecť linecké kolieska, urobiť krém, natierať, obaliť, pripraviť polevu. Je toho naozaj veľa, ale tak, ak si nájdete systém, pôjde vám to celkom rýchlo. Skúste aj vy, sú mňamkové. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
150 gmaslo
120 gpráškový cukor
60 gmleté orechy
1 ksžĺtok
1/2 lyžičkyjedlá sóda
1/2 lyžičkyškorica

Poleva:

práškový cukor
bielok

Krém:

150 gkrupicový cukor
250 gmaslo
1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme (zabalenú vo fólii) do chladničky na minimálne 5 hodín - najlepšie je cesto pripraviť večer, odložiť do chladničky a na druhý deň s ním pracovať.
  2. Z cesta vyvaľkáme naozaj tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska a upečieme ich pri teplote 170 stupňov dozlatista. Nepečte príliš dlho, aby ste nemali tvrdé kolieska. Stačí jemný zlatý nádych a vyberáme.
  3. Pripravíme polevu - klasickú cukrovú polevu ako na medovníky. Práškový cukor vyšľaháme s bielkom. Pomer vám neviem povedať, jednoducho, aby bola hustá.
  4. Tretinu koliesok namočíme do polevy a necháme ich bokom, aby poleva stuhla.
  5. Krém:
    Pripravíme si vodný kúpeľ. Do horúceho vodného kúpeľa vložíme misku s vajíčkom, do ktorého pridáme cukor a šľaháme do hustej peny. Pozor, kúpeľ nesmie byť veľmi horúci, aby sa vám vajíčko uvarilo. Keď máme hustú penu, odstavíme, necháme vychladnúť a potom postupne pridávame do vyšľahného masla a ešte krátko mixérom šľaháme.
  6. Kolieska naplníme krémom, natrieme aj boky, ktoré následne obalíme v kokose.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť