NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Kokosové venčeky bez vajíčka nielen na Vianoce
Kokosové venčeky bez vajíčka nielen na Vianoce
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   23.9.2020

Kokosové venčeky bez vajíčka nielen na Vianoce

Ak máte v obľube vianočné pečivo s kokosom, môžete vyskúšať. Ja ich pečiem nielen na Vianoce, ale aj počas roka. Sú fantastické, len tá dnešná cena masla je hrozná. Niekto maslo zamieňa za stužený tuk a tiež si ich chváli, asi budem musieť vyskúšať aj ja. Prípadne si vyrobiť vlastné maslo zo smotany a potom to, čo zostane, spracovať ďalej. Zabijem tak dve muchy jednou ranou. Autor: Janaha

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
100 g
jemne strúhaný sušený kokos
250 g
maslo
250 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
100 g
zemiakový škrob
2-3 lyžice
rum
na obaľovanie
práškový cukor zmiešaný s vanilkovým
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske rukami zamiesime cesto. Rum pridávajte postupne po lyžiciach, podľa potreby. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvoríme bochník, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na polhodinku do chladničky schladiť.
  2. Potom cesto vyberieme z chladničky, necháme ho chvíľu odstáť, aby trochu povolilo a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkáme na hrúbku asi 5 - 6 mm.
  3. Formičkami vykrajujeme menšie kolieska s priemerom 4 - 5 cm, vykrojíme im aj stred (urobím venčeky) a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Vidličkou urobím na každom venčeku ryhovanie a upečiem. Pekla som na 180° asi 10 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, pečivo by malo aj po upečení zostať zvrchu pekné biele, iba odspodu upečené do svetlohneda. Upečené pečivo necháme na plechu trochu vychladnúť a potom obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožky. Vychladnuté pečivo skladujeme v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
  5. Poznámka: Toto cesto je bez vajíčka, venčeky sú preto pekné biele a vďaka zemiakovému škrobu v ceste zase pri pečení pekne držia tvar. Pečivo odporúčam upiecť trochu skôr pred Vianocami, potrebuje pár dní na rozležanie.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov