Kokosové venčeky bez vajíčka nielen na Vianoce

Pridal: Janaha, 23.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kokosové pečivo, Vanilkové rožky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte v obľube vianočné pečivo s kokosom, môžete vyskúšať. Ja ich pečiem nielen na Vianoce, ale aj počas roka. Sú fantastické, len tá dnešná cena masla je hrozná. Niekto maslo zamieňa za stužený tuk a tiež si ich chváli, asi budem musieť vyskúšať aj ja. Prípadne si vyrobiť vlastné maslo zo smotany a potom to, čo zostane, spracovať ďalej. Zabijem tak dve muchy jednou ranou. Autor: Janaha
FOTKA OD VÁS
Pridal: Janaha, 23.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kokosové pečivo, Vanilkové rožky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
100 gjemne strúhaný sušený kokos
250 gmaslo
250 ghladká múka
100 gpráškový cukor
100 gzemiakový škrob
2-3 lyžicerum
na obaľovaniepráškový cukor zmiešaný s vanilkovým
- V miske rukami zamiesime cesto. Rum pridávajte postupne po lyžiciach, podľa potreby. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvoríme bochník, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na polhodinku do chladničky schladiť.
- Potom cesto vyberieme z chladničky, necháme ho chvíľu odstáť, aby trochu povolilo a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkáme na hrúbku asi 5 - 6 mm.
- Formičkami vykrajujeme menšie kolieska s priemerom 4 - 5 cm, vykrojíme im aj stred (urobím venčeky) a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vidličkou urobím na každom venčeku ryhovanie a upečiem. Pekla som na 180° asi 10 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, pečivo by malo aj po upečení zostať zvrchu pekné biele, iba odspodu upečené do svetlohneda. Upečené pečivo necháme na plechu trochu vychladnúť a potom obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožky. Vychladnuté pečivo skladujeme v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
- Poznámka: Toto cesto je bez vajíčka, venčeky sú preto pekné biele a vďaka zemiakovému škrobu v ceste zase pri pečení pekne držia tvar. Pečivo odporúčam upiecť trochu skôr pred Vianocami, potrebuje pár dní na rozležanie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce.
KOMENTÁRE K RECEPTU