Kokosové rožky obalené v cukre alebo v čokoláde

Recept Kokosové rožky obalené v cukre alebo v čokoláde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké vianočné pečivo s kokosom, obalené v práškovom cukre. Ak máte na vianočnom pečive radi chuť čokolády, namočte ich. Aj táto varianta zdobenia je super. Skúsila som obe a musím povedať, že tie s práškovým cukrom mi chutili viac. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

200 gmaslo
100 gpráškový cukor
100 gkokos
1 bal.vanilkový cukor
1 ksvajce
350 ghladká múka
na obaleniepráškový cukor
na obalenierozpustená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny a postupne zašľaháme múku zmiešanú s kokosom.
  2. Z hladkého cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých tvarujeme rožky.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov niekoľko minút, kým nezískajú zlatú farbu.
  4. Upečené, ešte teplé, obalíme v práškovom cukre alebo namočíme do čokolády.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť