Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou

Recept Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce sladké kokosové alebo orechové laskonky. Tradičné vianočné pečivo, ktoré nesmie chýbať na stole. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksbielok
330 gkryštálový cukor
170 gkokos alebo mleté vlašské orechy
2 lyžicehladká múka
100 gpráškový cukor

Krém:

150 gkryštálový cukor
100 mlvoda
400 mlmlieko
1,5 bal.vanilkový puding
250 gmaslo
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kryštálový cukor a bielky dáme do hrnca a hrniec vložíme do vodného kúpeľa. Vyšľaháme do tuhej peny (trvá to cca 15 minút). Necháme mierne vychladnúť a primiešame kokos (alebo mleté vlašské oriešky - budú to potom orechové laskonky), múku a práškový cukor. Nemiešame mixérom, len vareškou.
  2. Lyžicou vytvarujeme menšie kolieska na papierom vyložený plech. Laskonky nesmú byť príliš tenké, ani príliš hrubé (cca ako keby ste vytvárali cookies).
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri tepote 120 stupňov cca 15 minút, potom teplotu znížime na 70 stupňov a necháme ich sušiť cca 35 minút. Záleží na veľkosti a hrúbke laskoniek, preto si to sledujte. Upečené necháme na plechu vychladnúť.
  4. Krém:
    Cukor skaramelizujeme na miernom ohni a zalejeme ho horúcou vodou. Keď sa karamel rozpustí, pridáme mlieko a keď začne vrieť, pridáme pudingový prášok, ktorý sme rozmiešali v troche mlieka. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo a mixérom vyšľaháme do nadýchaného krému.
  5. Na plochú stranu laskoniek navrstvíme krém a zlepíme druhou laskonkou. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť