NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou
Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou
Recept Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   29.9.2020

Kokosové alebo orechové laskonky s čokoládou

Vynikajúce sladké kokosové alebo orechové laskonky. Tradičné vianočné pečivo, ktoré nesmie chýbať na stole. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

6 ks
bielok
330 g
kryštálový cukor
170 g
kokos alebo mleté vlašské orechy
2 lyžice
hladká múka
100 g
práškový cukor

Krém:

150 g
kryštálový cukor
100 ml
voda
400 ml
mlieko
1,5 bal.
vanilkový puding
250 g
maslo
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kryštálový cukor a bielky dáme do hrnca a hrniec vložíme do vodného kúpeľa. Vyšľaháme do tuhej peny (trvá to cca 15 minút). Necháme mierne vychladnúť a primiešame kokos (alebo mleté vlašské oriešky - budú to potom orechové laskonky), múku a práškový cukor. Nemiešame mixérom, len vareškou.
  2. Lyžicou vytvarujeme menšie kolieska na papierom vyložený plech. Laskonky nesmú byť príliš tenké, ani príliš hrubé (cca ako keby ste vytvárali cookies).
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri tepote 120 stupňov cca 15 minút, potom teplotu znížime na 70 stupňov a necháme ich sušiť cca 35 minút. Záleží na veľkosti a hrúbke laskoniek, preto si to sledujte. Upečené necháme na plechu vychladnúť.
  4. Krém:
    Cukor skaramelizujeme na miernom ohni a zalejeme ho horúcou vodou. Keď sa karamel rozpustí, pridáme mlieko a keď začne vrieť, pridáme pudingový prášok, ktorý sme rozmiešali v troche mlieka. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo a mixérom vyšľaháme do nadýchaného krému.
  5. Na plochú stranu laskoniek navrstvíme krém a zlepíme druhou laskonkou. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár