Kokosová torta s Rafaello guličkami - fotopostup

Recept Kokosová torta s Rafaello guličkami - fotopostup

Pridal: Triniti, 19.7.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neodolateľná kokosová torta s Rafaello guličkami, ktorej neodolá žiadny smrteľník. Jednoduchá na prípravu a pritom veľmi chutná. Zvládne ju pripraviť aj začiatočník, tak šup nakúpiť suroviny a môžete sa pustiť do práce. S plnou vážnosťou odporúčam. Jedna z mojich obľúbených, pretože kokos milujem. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 19.7.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

7 ksvajce
200 gkryštálový cukor
120 gpolohrubá múka
75 gkukuričný škrob
1 bal.vanilkový cukor

Krém:

400 mlkokosové mlieko
3 lyžicehladká múka
1 lyžicakukuričný škrob
150 gmaslo
150 gpráškový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
1 hrnčekkokos

Zdobenie:

kokos
Rafaello guličky
šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do polovice kokosového mlieka si pridáme múku a kukuričný škrob. Dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky.
  2. Druhú polovicu mlieka si dáme na oheň ohriať. Keď máme mlieko teplé, pridáme tam mlieko s múkou a škrobom a spojíme.
  3. Varíme na miernom ohni, kým hmota nestuhne. Necháme vychladnúť (na izbovú teplotu).
  4. Maslo si vymiešame do peny, pridáme práškový cukor - znova poriadne vymiešame mixérom. Postupne pridávame vychladnutú mliečnu hmotu a znovu šľaháme. Keď máme hmotu vyšľahanú, pridáme kokos a premiešame.
  5. Smotanu na šľahanie si vymiešame do tuha a primiešame ju do kokosovej hmoty. Takto pripravenú plnku si dáme do chladničky, kým pripravíme cesto.
  6. Oddelíme si bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a vymiešame mixérom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Následne k snehu pridáme žĺtkovou penu a premiešame. Postupne pridávame škrob a múku, ktorú preosejeme cez sitko a miešame vareškou.
  7. Takto pripravené cesto si navrstvíme do formy s priemerom 24 cm, pekne uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov do zlata. Necháme vychladnúť na mriežke. Následne vychladnuté cesto rozrežeme na 3 časti. Vrch a boky orežeme.
  8. Na každú časť natrieme plnku a poukladáme ich na seba. Vrch a boky potrieme zvyšným krémom. Posypeme kokosom, aby torta vyzerala pekne. Ozdobíme šľahačkou a Rafaello guličkami. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť