NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou
Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou
Recept Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   5.10.2020

Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou

Grilážky patria medzi tradičné vianočné koláčiky u nás doma na sviatočnom stole, ale iba orieškové. Tento rok som objavila recept na kokosovú griláž, ktorú som musela hneď vyskúšať, aby som na Vianoce vedela, či sa môžem do tohto receptu pustiť, alebo nie. A verte či nie, už som kokosovú griláž robila tretíkrát a Vianoce sú ešte ďaleko. Autor: Karambola

Suroviny
1 bal.
tortové oplátky
250 g
kokos
250 g
hera alebo maslo
1 konzerva
salko
sušené ovocie - brusnice
kandizovaná pomarančová kôra
na namáčanie
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si všetky suroviny a hrniec s horúcou vodou, do ktorého vložíme otvorené salko a ohrievame ho, aby nebolo studené. Ak by sme pridávali studené salko, ťažko by sa salko spojilo s tukom.
  2. Do hrnca dáme maslo alebo Heru. Rozpustíme na miernom ohni. Keď máme maslo rozpustené, pomaly pridávame (tenkým prúdom) ohriate salko, miešaním spojíme.
  3. Do takto spojenej hmoty pridáme kokos a poriadne premiešame.
  4. Hotovú hmotu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu natrieme na oblátky, poukladáme brusnice a pomarančovú kôru a položíme oplátku. Opatrne zatlačíme oplátku, aby sa brusnice a kôra vtlačili do plnky.
  5. Navrstvíme druhú časť plnky, znovu poukladáme brusnice a pomarančovú kôru a položíme oplátku, ktorú tiež jemne zatlačíme. Dávame pozor, aby sme oplátku nepolámali.
  6. Zakryjeme utierkou, položíme na plech, poukladáme napríklad krabičky mlieka alebo múky a necháme celú noc alebo minimálne 4 hodiny zaťažené.
  7. Potom nakrájame zúbkovaným nožom na rezy a namáčame do čokolády.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár