Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou

Recept Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Grilážky patria medzi tradičné vianočné koláčiky u nás doma na sviatočnom stole, ale iba orieškové. Tento rok som objavila recept na kokosovú griláž, ktorú som musela hneď vyskúšať, aby som na Vianoce vedela, či sa môžem do tohto receptu pustiť, alebo nie. A verte či nie, už som kokosovú griláž robila tretíkrát a Vianoce sú ešte ďaleko. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 bal.tortové oplátky
250 gkokos
250 ghera alebo maslo
1 konzervasalko
sušené ovocie - brusnice
kandizovaná pomarančová kôra
na namáčaniečokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky suroviny a hrniec s horúcou vodou, do ktorého vložíme otvorené salko a ohrievame ho, aby nebolo studené. Ak by sme pridávali studené salko, ťažko by sa salko spojilo s tukom.
  2. Do hrnca dáme maslo alebo Heru. Rozpustíme na miernom ohni. Keď máme maslo rozpustené, pomaly pridávame (tenkým prúdom) ohriate salko, miešaním spojíme.
  3. Do takto spojenej hmoty pridáme kokos a poriadne premiešame.
  4. Hotovú hmotu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu natrieme na oblátky, poukladáme brusnice a pomarančovú kôru a položíme oplátku. Opatrne zatlačíme oplátku, aby sa brusnice a kôra vtlačili do plnky.
  5. Navrstvíme druhú časť plnky, znovu poukladáme brusnice a pomarančovú kôru a položíme oplátku, ktorú tiež jemne zatlačíme. Dávame pozor, aby sme oplátku nepolámali.
  6. Zakryjeme utierkou, položíme na plech, poukladáme napríklad krabičky mlieka alebo múky a necháme celú noc alebo minimálne 4 hodiny zaťažené.
  7. Potom nakrájame zúbkovaným nožom na rezy a namáčame do čokolády.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť